Protestul negru din pentenciare

Protestul negru din pentenciare

Surescitarea angajatilor din penitenciare cauzata de neaplicarea prevederilor HG nr. 1/2017 in ceea ce-i priveste s-a materializat intr-un “protest negru”. In opinia mea, “un protest negru” este acela in care angajatii se infurie, se imbarbateaza reciproc, se mobilizeaza, dar in final se retrag in cotidianul muncii de penitenciare, cu speranta ca vor prinde ciolan de 50% (majorare salariala).

Ce inseamna asta?

Am demonstrat in ultimele doua saptamani ca orice s-ar intampla cu noi, nu ne pasa. Acceptam inclusiv linsare salariala. Angajatul din penitenciare este un rob prea bun pentru a iesi in strada si a protesta pentru viitorul si bunastarea lui. Putem fi calcati in picioare, umiliti, batjocoriti, putem accepta sa ni se bage mana in buzunar, putem orice. Putem munci cat pentru doi sau trei angajati, putem munci in conditii improprii, putem munci sute de ore suplimentare, dar nu putem fi demni.

Efervescenta protestelor angajatilor din penitenciare este admirabila, e sublima, putem zice, dar lipseste cu desavarsire.

Acceptam sa fim mintiti de ANP ca in salariul functiei de baza (SFB) trebuie incluse sumele compensatorii, astfel incat acesta sa atinga valoarea de 1.450 lei. Politistilor nu li s-a intamplat acest lucru. Politistii care, la 1 februarie 2017 nu aveau salariul functiei de baza (SFB) in valoare de 1.450 lei, au beneficiat de o majorare, astfel incat SFB sa atinga valoarea de 1.450 lei. Acest lucru se poate vedea in imaginea reprezentativa a articolului.

Anunțuri

7 comentarii

 1. buna ziua, imi puteti spune va rog care este site-ul de pe care imi pot comanda echipament ? Sunt nou incadrat si am inteles ca dvs ma puteti ajuta cu acest aspect. Va multumesc

  1. vezi ca au baietii de la sindicat echipament pentru scufundari, plata in rate. Scufundarea e gratis!

   1. Dobanda percep? Girant? Merci oricum, esti amabil prietene. Sper sa reusesti tu sa iesi la suprafață din ce esti scufundat pana in gat.

 2. „În mod normal, în fața unei iminente catastrofe financiare, sindicatele ar trebui să fie primele revoltate. Ați văzut însă vreun lider sindical de mare centrală deranjat de majorările salariale fără acoperire? L-ați auzit pe vreunul vorbind despre pericolul resovietizării României în timpul protestelor masive din Piața Victoriei? Nu. Căci și ei fac parte, direct sau indirect, din Marele Plan pentru sabotarea democrației. Sănătatea, Educația, funcționărimea au ajuns în sapă de lemn urmare a alianței lor cu PSD, de ce-ar tresări acum în numele conștiinței? Sindicate, parlament, guvern, bugete publice, populație asistată, presă cumpărată, Diasporă izolată, UE divizată, Rusie necontrolată. Toate acestea sunt ingrediente vitale în planul PSD de posedare a democrației cu ajutorul instrumentelor ei fundamentale. Unul care continuă nestingherit pe calapodul ”După noi, potopul” Laurentiu Ciocazanu Revista 22

  1. Nr. unic (nr. format vechi) : 948/113/2016
   Data inregistrarii 07.12.2016
   Data ultimei modificari: 23.03.2017
   Sectie: Secţia contencios administrativ şi fiscal
   Materie: Contencios administrativ şi fiscal
   Obiect: anulare act administrativ
   Stadiu procesual: Recurs

   Părţi
   Nume Calitate parte
   RĂILEANU MARIN Recurent Reclamant
   PENITENCIARUL BRĂILA Recurent Pârât

   Şedinţe
   23.03.2017
   Ora estimata: 8:30
   Complet: Complet 1 R- CAF
   Tip solutie: Admite cererea de recurs
   Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Penitenciarul Brăila. Admite recursul declarat de reclamant. Obligă recurentul pârât la plata sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către recurentul – reclamant. Definitivă. Opinie separată: în sensul admiterii recursului declarat de pârât, casării sentinţei şi respingerii cererii formulată de reclamant ca nefondată şi a respingerii recursului reclamantului.
   Document: Hotarâre 552/2017 23.03.2017

   16.03.2017
   Ora estimata: 8:30
   Complet: Complet 1 R- CAF
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 23.03.2017.
   Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 16.03.2017

   09.03.2017
   Ora estimata: 8:30
   Complet: Complet 1 R- CAF
   Tip solutie: Amână cauza
   Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 16.03.2017.
   Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 09.03.2017

   Căi atac
   Dată declarare Parte declarantă Cale de atac
   18/11/2016 PENITENCIARUL BRĂILA, Recurs
   05/12/2016 RĂILEANU MARIN, Recurs

 3. Sunteti dezinformati! La politie e la fel! Salariul de baza include sporurile gen cel de vechime etc asimilate drept sume compensatorii. Altfel de ce credeti ca sunt proteste in perioada 23-25.03?

  1. Pentru ca polițiștii vor majorarea salariului de funcție (acela care la noi in sistem pleacă de la aproximativ 500 lei) la 1.450 lei.

Comentariile sunt închise.