Angajatii din penitenciare iarta si uita

Angajatii din penitenciare iarta si uita

De aproximativ o luna de zile in penitenciare, pe toate sectiilor de detinere, in spatele dubelor care transporta detinuti la instante de judecata, la organele judiciare si la unitatile spitalicesti, in birourile arhipline in care birocratia domneste ca la ea acasa, fiecare angajat pune aceeasi intrebare: “Ne maresc si noua astia salariile?”

Intrebarea angajatilor este pe atat de nevinovata, pe cat este de emfatic raspunsul ANP-ului la aceasta problema de actualitate. Raspunsul ANP vizavi de cresterile salariale ale angajatilor din penitenciare este evaziv si lipsit de asumare pentru ca:

 1. Angajatii din penitenciare iarta si uita ca lucreaza in conditii de munca precare si insalubre.
 2. Angajatii din penitenciare iarta si uita ca lipsa de personal a determinat peste 1000.000 de ore suplimentare.
 3. Angajatii din penitenciare iarta si uita lipsa dotarilor minime si mijloacelor de alarmare in caz de pericol.
 4. Angajatii din penitenciare iarta si uita ca Statutul al politistului de penitenciare este blocat in sertarele ANP si MJ.
 5. Angajatii din penitenciare iarta si uita calitatea proasta a echipamentului de serviciu si ca nu au de unde achizitiona elemente de echipament in cazul deteriorarii celui existent.
 6. Angajatii din penitenciare iarta cand sunt tratati nedeontologic de catre superiori si uita ca sunt oameni si trebuie respectati.

Pentru ca iarta si uita, angajatii din penitenciare nu iau in calcul efectele negative ale ignorantei lor: stres, probleme cardiovasculare, boli cronice, depresie. Toate aceste consecinte negative afecteaza atat viata privata a angajatlor, cat si viata lor profesionala: de la violenta conjugala, divorturi, pana la sanctiuni disciplinare.

 

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

4 gânduri despre „Angajatii din penitenciare iarta si uita

 1. Oamenii onești presupun adesea că și ceilalți oameni sunt onești si sinceri. Se bazează pe unii oameni fara sa-i cunoasca foarte bine fara să le verifice competenta si continua sa aiba incredere in unii binefacatori ai sistemului de multe ori si din punct de vedere al pozitiilor pe care le ocupa . Personajul pe care il joaca Binefacatorul sistemului este construit cu minutiozitate din minciuni pentru a prinde omul onest in plasa. Este o mască, creată de Binefacator pentru a se potrivi cu nevoile și așteptările oamenilor onesti.
  Binefacatorul analizeaza constant potentialul de reactie al oamenilor onesti si speculeaza acest lucru. Reactiile noastre in aceasta situatie de criza sunt greoaie si deficitare si sunt categoric in beneficiul Binefacatorului care va adanci aceasta situatie de criza pe terenul creat de noi..Mulţi dintre oamenii onesti sunt convinsi că tot ceea ce aud de la Binefacator se si intampla cu adevărat si multi dintre ei au găsit chiar şi corespondenţe în realitate, interpretând din reflex , in cheie proprie, problemele proprii profesionale si enumerate in articol pentru a se potrivi cu ceea ce se transmite de la tribuna. Am inchis ochii de fiecare data si am acceptat ce au facut Binefacatorii pana am ajuns pe moarte… De ce este importsnt sa constientizam realitatea din jur? Pentru ca plecand de la o minciuna , de la o iluzie , nu ai cum sa ai bunastare mai ales daca pleci de la un fundament gresit si de proasta calitate. Informatiile de buna calitate nu trebuiesc cautate pentru ca se gasesc din belsug in jurul nostru, dar noi refuzam sa le vedem sa le constientizam si sa la aplicam. Ideea de baza este ca noi ignoram informatiile care ne-ar putea aduce poate mai mult bine . Atunci când vedem oameni onesti care refuză pur şi simplu orice informaţie legate binefacatori , avem de-a face cu oameni pustiiti mental. Atunci când avem de-a face cu oameni care spun “pe mine nu mă interesează – dacă nu fac nimic rău nu e nicio problemă” sau foarte bine! să fie bine ca să nu fie rău!”… în toate aceste cazuri şi multe multe altele in care nu avem reactii avem de-a face cu oameni pustiiti mental. Cum să nu ne intereseze când lucrurile astea ne afectează atât de mult? Dar… exact asta e scopul Binefacatorilor … să ne distrugă mental ca să nu înţelegem nimic şi să nu ne pese… Nimeni nu detine adevarul absolut dar avem dreptul sa ne exprimam..
  Dar cred ca toti am inteles deja ca soarta asta noastra profesionala, pe care ne-o plangem pe la toate colturile, este un sir de evenimente pe care noi, constienti fiind, ni le atragem intr un fel sau altul…

  Apreciază

 2. Problema e ca angajatii din sistemul penitenciar s-au obisnuit cu apucaturile boierilor, iar acum orice act de normalitate li se pare ceva iesit din comun!

  Angajatii uita, iar la primul semn de marinimie din partea stapanului, il pupa in fund. Si asa se mostenesc apucaturile deviante

  Apreciază

 3. nu este adevarat , angajatii nu iarta si nu uita dl. Sorin! sunteti un gentlemen, nu stiam ca la lasitate si frica se spune acum iertare si uitare!

  Apreciază

 4. Situatia este fara rezolvare. Salariatii nu-si doresc schimbarea, accepta sistemul falimentar. Sistemul este condus de manageri primitivi, ce sunt repetenti in democratie.
  Sindicatele simuleaza sindicalismul.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: