Diapazonul ministerelor indica tonul sindicatelor

Diapazonul ministerelor indica tonul sindicatelor

N-am inteles niciodata de ce sindicalistii mai sindicalisti fac poteci la ministere, cand toate drumurile duc la Roma (n.r. proteste). Pislaru si Pruna ne-au demonstrat anul trecut ca, oricate presiuni, telefoane si organizari ar face cei care mana in mod real sindicatele in strada, solutia finala ramane tot PROTESTUL.

Super fenta si driblingul merg doar in forbal, nu si in sindicalism. As aprecia ca in 2017 penitenciarele sa NU mai joace rolul exclusilor de la masa, cand se joaca cartea salarizarii cu “greii“ din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala. Strategiile de genul: “vor sa ne scoata din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, ca se opune SRI, Armata vrea salarizare proprie” sunt fantasmagorice. In opinia mea nicio structura nu isi doreste un conflict care ar putea deveni public si care ar afecta-o.

Mi-as dori ca sindicatele sa fie mai virulente in negocierile cu ministerele si sa plece mai putin urechea la cantecelul de “Nani, nani, puiul mamei!” al guvernantilor.

3 comentarii

  1. …..e cineva aici care nu a inteles ( sau se preface…hmm) nici acum ca nu are nicio legatura protestul initiat de sindicate, din toamna anului trecut, si care a avut drept tema Jos Guvernul , cu obtinerea ,drepturilor salariale, care a fost promisa ,inainte de a incepe protestele, si ulterior rezolvata de catre ministrul justitiei Pruna…..Acum, greilor nostri ( si altora) nu li se mai pare o solutie „convenabila” sa strige in strada, ca doar…. e guvernul nostru ..corb la corb nu-si scoate ochii. Totusi ,atunci cand esti inchis din toate partile ar trebui sa-ti cam dea cu semnal de alarma, care se pare ori nu l-au auzit ori , nici de data asta, nu l-au inteles…E mult mai simplu sa ne sacrifice pe noi….Dar pana cand?

  2. Este evident ca nu avem o elita sindicala cu spirit competitiv , sunt niste oameni ajunsi pe functiii care nici macar nu au ce cauta pe scaunele pe care le ocupa. Poate ca nu este vina lor ca au ajuns , sau au fost pusi de altii, in vremuri pline de confuzie pe un mandat, dar cert e ca , azi profita de ocazie si ne obliga sa fim spectatorii neputinciosi al unui joc de maidan „da-i omului puterea, ca sa vezi ce poate face cu ea” si am vazut cu totii care e rezultatul… Imi e jena cand vad cata demnitate au organizatiile sindicale ale altor tari europene , unde daca ai facut o greseala si iti este descoperita sau ai mintit ( cum se intampla la noi frecvent) esti fortat sa iti dai demisia si nu te asteapta nimeni sa-ti desprinzi tu singur dintii inclestati de scaunul pe care te-ai cocotat. Noi, prin indolenta, nepasare si neimplicare in marile derapaje ale sindicatelor am creat o lume urata si periculoasa. Dragi colegi , noi suntem fraierii, ptr ca acceptam umilinta pe banii si pe drepturile noastre si le permitem fara sa sanctionam nimic….Batem la porti inchise de ani de zile, si le acceptam sarabande de minciuni si manipulari pentru plocoane lamentabile, de Anul Nou si de Paste, care nu sunt altceva decat ofrande penibile aduse inconstientei noastre… In fata tuturor lucrurilor neimplinite ne varsam frustrarea si mania si cautam vinovati. Ne place să invinovatim sindicatul dar, în fapt, noi înşine suntem vinovati si contribuim personal in fiecare zi la aceasta stare de fapt… Suntem cu totii si mai vinovati ca nu ne implicam …si nu facem ceva..

    Asa ca….. degeaba ne mai plangem, NE MERITAM SOARTA…!

Comentariile sunt închise.