MJ | Proiect privind majorarea de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie

MJ | Proiect privind majorarea de 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie

Desi vestea era ca ministrul l-a semnat ieri, se pare ca abia l-a postat spre consultare. Trecand peste controversele aplicarii acestei majorari de 50%, trebuie renuntat urgent la prostia asta a reaprobarii anuale a unor sporuri prevazute de lege. Nu e nici normal si nici firesc ca in fiecare an sa ne rugam de cate-un ministru sa aprobe ce este deja legal. Mai jos proiectul cu pricina.

Proiectul de Ordin al ministrului justitiei pentru prelungirea aplicarii in perioada 1 martie 2017 – 31 decembrie 2017 a Ordinului ministrului justitiei nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorarii pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale functionarilor publici cu statut special si personalului civil din sistemul administratiei penitenciare

In temeiul dispozitiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Justitiei supune dezbaterii publice, proiectul de Ordin al ministrului justitiei pentru prelungirea aplicarii in perioada 1 martie 2017 – 31 decembrie 2017 a Ordinului ministrului justitiei nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorarii pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale functionarilor publici cu statut special si personalului civil din sistemul administratiei penitenciare si a Ordinului ministrului justitiei nr. 821/C/2015 privind conditiile de acordare a majorarii salariale pentru functionarii publici cu statut special si personalul civil din sistemul administratiei penitenciare care desfasoara activitati in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza.

Ordin | Referat de aprobare

Propunerile si observatiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise in scris pe adresa Ministerului Justitiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail dean@just.ro.

Anunțuri

4 comentarii

  1. Oricum 50 % e o minciuna pentru majoritatea din noi. Nici un sindicat nu actioneaza pentru distribuirea echitabila a acestuia, iau aceleasi persoane, au ajuns mai ceva ca abonamentul la tv. Li se da macar o data pe an liderilor de sindicate si li se inchide gura, nu le mai pasa de cei multi. Directorul si directorii adjuncti iau de 2-3 ori pe an, abonatii (ma scuzati, lingaii si cotizantii) la fel. Oricum mai nou, e instrument de dezbinare si se aplica cu brio principiul dezbina si condu. Sunt trist pentru ca am prins vremurile in care eram colegi, ne ajutam si eram uniti. Am avut comandanti aspri dar corecti, cu coloana vertebrala, capabili sa recunoasca meritele unui angajat. Am prins chiar cand se dadeau 3 salarii de merit pe an, pe sectorul nostru, iar seful a dat la 3 colegi si la salar se impartea egal la toti. Nimeni nu are pretentia sa se faca la fel, dar macar o data la 2-3 ani sa ajunga fiecare. Acuma fiecare isi vede propriul interes chiar daca se calca pe cadavre. Va mai veni vremea in care va conta omul nu interesul? Ma indoiesc.

  2. Scuze ….2016 a se inlocui cu 2017, dar stiti e senzatia aia ca te intorci cu anii in urma, in loc sa mergi inainte si probabil de aici vine eroarea…..

  3. Dl Presedinte ne spune ,citam din declaratia dumnealui, de la data de 16 martie 2016 cu privire la intalnirea din 15 martie 2016: „În urma discuției, domnul ministru a semnat ordinele de prelungire a OMJ 820 si 821, respectiv majorarea de 75% pentru munca in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, precum si majorarea de 50%” . Deci dl Presedinte ne spune ca, la data de 15 martie 2016, cu ocazia intalnirii de la MJ cu dl ministru , in urma discutiilor purtate, acesta din urma a semnat Ordinul ..Site-ul MJ-ului spune altceva . Proiectul cu pricina a fost ridicat pe portal la o zi dupa intalnire, respectiv la data de 16 martie 2016 , pentru a fi supus fiind abia DEZBATERII PUBLICE…. Asa ca , dl Presedinte ……iar ne-a mintit …!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.