Directorul economico-administrativ al Penitenciarului Gherla, comisar sef de penitenciare Constantin Dumitru se afla in vizorul procurorilor din cauza unor contracte si lucrari derulate in Penitenciarul Gherla. Exista zvonuri potrivit carora acesta ar fi deturnat fonduri publice pentru a monta ferestre termopan la detinuti intr-o cladire de patrimoniu national.

Faptele comisarului sef de penitenciare Constantin Dumitru ar fi fost depistate de doamna Ani Dumitrache, sefa Directiei de Audit Public Intern din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in urma unui control efectuat la Penitenciarul Gherla. Comisarului sef de penitenciare Constantin Dumitru nu se alfa pentru prima data in vizorul unor organe de ancheta. El este suspicionat ca ar fi favorizat un candidat sa promoveze concursul de ofiter MSU organizat la Penitenciarul Targu-Mures.

Constantin Dumitru a declarat ca nu este chemat la DNA si ca nu are cunostinta de vreun dosar penal intocmit pe numele acestuia. Cert este ca comisarului sef de penitenciare Constantin Dumitru este chemat in data de 14.03.2017 la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) pentru a fi cercetat de comisia de disciplina.