Si totusi...

Si totusi…

Da, asa e. Foarte posibil, pesedeii sunt niste nenorociti, cum zic unii, si vor face orice ca sa treaca o lege a gratierii. Dar, sa nu uitam ca terenul a fost pregatit de Raluca Pruna. Ministrul tehnocrat al justitiei a pregatit terenul. In loc sa rezolve problemele din penitenciare, a stat pe margine si-a dat cu pietre.

A avut bani pentru penitenciare, i-a dat inapoi in loc sa le repare. A mintit CEDO si a mintit in legatura cu pretinsa amenda de 80 de milioane. Care Raluca era tehnocrata lu’ Ciolos, iar tehnocratii erau sustinuti de penelei, actualmente anti-gratiere. Ca sa vezi cum se mai schimba lucrurile, si cum cred unii ca uitam repede.

Anunțuri

Un comentariu

 1. Raluca Alexandra Pruna

  „Pentru rigoare: bugetul ANP
  pe 2016 a fost realizat pe estimarea guvernului Ponta. Iar la ANP, vreo 80% din buget erau cheltuieli de personal.

  La rectificare s-au restituit aprox 120 mil RON din cheltuieli de personal pentru ca nu fuseseră cheltuiți de ANP. Bejan nu lansase nicio procedura de recrutare pana la 1 august când a plecat la pensie. Bejan, acel manager estimat drept excepțional de ministrul Cazanciuc (pentru asta nu l-am putut da afara). Abia după plecarea lui Bejan s-au putut lansa concursuri de recrutare. Inclusiv pe posturi de conducere in ANP și aproape 30% din penitenciare – unde Bejan (numit de Cazanciuc) lăsase un sistem feudal in care managerii nu erau numiți prin concurs, ci ‘împuterniciți’ adică numiți pe criterii aleatorii pe câte maxim 6 luni. Dependenți așadar de Bejan. Bejan lăsase si un sistem supercentralizat, în care numai prin ANP la nivel central se făceau recrutări. Am schimbat și asta, descentralizand la nivel de unitate penitenciară.

  Rectificarea negativă la ANP și restituirea la bugetul de stat a celor aprox 30 mil EURO din cheltuieli de personal neefectuate nu are niciun impact pe supraaglomerare. Căci aici e cheia: invocam supraaglomerarea ca sa ne jucam cu grațierea pe scări. La care bonus dam și termene de gratie (voluntare) pentru plata prejudiciilor. Convenabil, nu?!

  Sigur ca punctajul de la partid nu cunoaște nuanțe: pentru promovarea grațierii, nimic nu trebuie iertat, totul trebuie manipulat și răstălmăcit. Amenzi fictive cerute de CEDO, rectificări negative pentru un tip de cheltuiala care nu e legal sa fie deturnata pentru alte cheltuieli, grațierea sau clementa ca act societal necesar (nu contează cum și când), manipularea deceselor unor condamnați chiar dacă survin in clinici private și nu in rețeaua penitenciară etc. Și peste toate acestea, ipocrizia ca toate acestea sunt in numele umanismului, când toți cei care nu suntem orbi vedem cui profita punctajul partidului și vuvuzelelor sale din / in media.

  Intre timp aruncam la gunoi toate măsurile propuse anul trecut. Inclusiv proiectul de lege privind recursul compensatoriu
  http://www.just.ro/wp-content/uploads/2016/11/Proiect-recurs-compensatoriu_DEAN_3-11-2016_siteMJ-2.doc

  Proiectul a fost clasat de Senat pe 27 decembrie 2016, de majoritatea aceasta care nu doarme de grija supraaglomerării in penitenciare. Ar fi interesant de știut de ce a fost clasat proiectul de lege. Asta raspunde și la întrebarea de ce nu am propus o OUG: pentru ca vroiam ca Parlamentul sa arate ca ii pasa de soluții pentru degrevarea sistemului penitenciar – atât i-a pasat, cât sa claseze proiectul”

Comentariile sunt închise.