Primele intalniri dintre organizatiile sindicale din penitenciare si guvernanti pe tema salarizarii angajatilor din sistemul penitenciar au avut ca scop lamurirea catorva aspecte legate de noua lege de salarizare promovata de Guvernul Grindeanu. Spre deosebire de Lia Olguta Vasilescu – Ministrul Munci si Justitiei Sociale – care a fost deschisa spre dialog, cu scopul de a oferi explicatii cu privire la valorile si calculele realizate pana in acest moment pe salarizare, Daniela Pescaru – secretarul de stat de la Ministerul Finantelor Publice – a abordat o atitudine refractara fata de reprezentantii organizatiilor sindicale din penitenciare.

Situatia mi se pare un deja-vu sau, mai bine zis, un banal cliseu practicat de reprezentantii guvernului. A trecut aproape jumatate de an de cand sindicatele erau plimbate de la un minister la altul (de la Ministerul Muncii la Ministerul Justitiei) pentru a se trage de timp cu majorarea de 20% la salariu pentru angajatii din penitenciare. Acea majorare pe care am castigat-o in strada si in  mass-media, nu prin negociere. Cineva din Guvernul Grindeanu, asa cum s-a intamplat si in Guvernul Ciolos, joaca rolul ministrului bun si rolul ministrului rau. Acum Olguta Lia Vasilescu joaca rolul ministrului bun.

Sper sa ma insel in privinta acestui deja-vu, pentru ca am toata increderea ca nu am devenit atat de naivi, incat sa ne lasam prostiti a doua oara prin aceeasi strategie. Parerea subsemnatului este sa incepem sa ne gandim la un protest in viitorul cat mai apropiat. Voi ce credeti? Iesim in strada sa ne cerem drepturile sau urcam cu totii pe un pres si asteptam sa fim dusi cu el?