Angajati din penitenciare inselati la salariu

Angajati din penitenciare inselati la salariu

In urma postarii articolului „MAJORARI SALARIALE PENTRU AGENTII DEBUTANTI” de pe site-ul www.penitenciare.info (https://penitenciare.info/2017/03/08/majorari-salariale-pentru-agentii-debutanti/), am primit numeroase sesizari si reclamatii, insotite de dovezi (fluturasi de salariu) cu privire la aplicarea eronata a prevederilor HG nr. 1/2017 in mai multe unitati penitenciare subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

In acest sens am solicitat conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa-mi comunice urmatoarele informatii:

 • Daca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a dispus unitatilor subordonate majorarea salariului functiei de baza al angajatilor din penitenciare, in eventualitatea in care acesta este sub valoarea de 1.450 de lei, in conformitate cu prevederile HG nr. 1/2017.
 • Daca exista unitati penitenciare care au stabilit angajatilor salariul functiei de baza sub valoarea de 1.450 de lei, incepand cu 1 februarie 2017.

In eventualitatea identificarii unor situatii in care, incepand cu 1 februarie 2017, angajati din sistemul penitenciar nu au beneficiat de prevederile HG nr. 1/2017, am solicitat sa mi se  comunice numarul acestor situatii, unitatile penitenciare unde au fost intalnite, masurile luate impotriva factorilor responsabili, precum si modul de rezolvare al acestor situatii.

Nota Bene! Daca pe 10.03.2017 observati pe fluturasul de salariu ca salariul functiei de baza este mai mic decat valoarea de 1.450 lei pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, va rog sa ma contactati la numarul de telefon 0749137723 sau pe pagina de facebook la ID Cosmin Dorobantu.

 

Anunțuri

29 de comentarii

 1. Ag debutanti din focsani li se opreste 160 lei din norma de hrana pe motiv ca sunt cursanti ,in timp ce la alte penitenciare nu se intampla ac lucru,..,,,credeti ca noi primim f multe explicatii ?

 2. ei sunt interesati sa se propuna la 50% in fiecare trimestru ……pentru ca fac munca de sef de tura cazul focsaniului, dar nu constientizeaza ca munca lor ca sef de tura e usoara datorita noua celor care stam si ne batem capul cu toti nebunii pe sectii …..

 3. in legatura cu retinerea de 160 lei din norma de hrana la ag debuanti ,,se intampla la Focsani,,

 4. Giurgiu iar suntem varza …..singurul penitenciar din tara unde nu se acorda norma 12b la cei ce lucreaza in ture discontinue ( vizita , ba, ppd, etc)….si binenteles ca nici salriul de baza nu este 1450…..este 1359

 5. domnilor de la sindicat, stiati ca in unele penitenciare din tara se opreste 160 pe luna din norma de hrana a ag debutanti iar in alte penitenciare nu?cum explicati asta ?

   1. Cred,domnule Dumitrașcu,că în toată țara este la fel.Probabil cei de la financiar nu îndrăznesc să aducă sfb la 1450 fara o dispozi5ie directa din partea ANP.Ma îndoiesc că sunt rău intenționați.Sunt colegii noștri,până la urmă,de pe urma majorării ar beneficia și ei.Nu pot lua decizii de capul lor.Cat despre întrebat…La ce ar folosi?Răspunsul nu-l au ei.

 6. La Giurgiu nu se respecta! 1389 sfb la fluturasul din 10-03-2017
  Ca de obicei ,Giurgiu pe ultimul loc la acordarea drepturilor salariale!

  1. Cips și Serban –

   Adresați-vă președintelui de sindicat afiliat FSANP din penitenciarul vostru, pentru a vă ajuta!

   Dacă nu mai aveți sindicat afiliat FSANP, înființați – vă unul!

   Mult succes!

   1. – dracusorul vesel- cips ,serban , vaslui, agent, dann,gaby,adrian si multi altii or sa se inscrie in sindicat si o sa creada in el doar dupa ce o sa va schimbati liderii!!! Fără să-i supăr pe lideri astia dar in unitati si mai ales pe la varful sindicatului ,si fără să dau nume, sunt oameni acolo care -s nascuti cu piciorul pe frână, ei cica așa înaintează si ,dupa parerea multora, chiar nu prea au ce cauta in astfel de pozitii…Asa ca fie-mi cu iertare dar este evident, pentru noi toti , credibilitatea sindicatului e in cadere libera si atarna …. de un fir de par….

 7. De ce nu se dau angajatilor de penitenciare sporurile de conditii periculiase pe perioada cât executa misiuni la spitalele din rețeaua Ministerului Sănatatii. Spitalele recunosc prin adrese oficiale ca toți angajații lor beneficiază de 50% spor de condiții periculoase sau de 75% spor de UTI, ATI, …. ! Nouă angajațilir de penitenciare managerii nu ne recunosc aceste sporuri. Abuz …. Discriminare …. ! Cică OMJ. 399 nu prevede …. Sindicatele trebuie să solicite in regim de urgență modificări la OMJ 399 …. ! Ce cretini … astia considera că noi angajații de penitenciare suntem extratereștrii !!!

 8. ..sunt agent debutant iar pe fluturasul meu apare la salariul functiei de baza 727 la un numar de 160 ore..este normal?

 9. Salariu functie de baza inseamana toate sporurile astea adunate si nu cred ca daca ai 15 ani vechime ai sub 1450.
  Salariu functie
  Salariu merit
  Spor misiune permanentă 25%
  spor confidenţialitate (10%)
  spor fidelitate (10%)
  Suma compensatorie :
  Salariu functie
  Salariu grad
  Salariu gradatie (0 )
  Indemnizatie conducere
  Spor ANP 30% cuantum 2009
  Diferenta spor ANP :
  Spor conditii grele 15%
  Spor conditii vatam. 10%
  Spor 5% spital
  Spor doctorat 15%
  Spor 5% suprav. :
  Ore garzi

   1. In macheta trimisa de la ANP ,pentru a verifica salariu functiei de baza ,astea erau cuprinsa ,iar la o sedinta cu toate unitatile din tara,toti au spus clar si raspicat ca nu au cazuri sub 1450 🙂

 10. Eu am 15 ani vechime si salariul functiei de baza pe fluturas este 1368.Ptr luna februarie.Deci nici la noi,la Vaslui,nu l-au adus la nivelul salariului minim…

 11. Si la tg jiu s-a încasat la fel de eronat. Si se mai bat si cu pumni in piept ca nu exista salariu de baza sub 1450 …si la noi sau mai exact la mn scrie negru pe alb ca e 1247. Salariu pe luna februarie. Merită sa mergem sa ii dăm in judecata.

 12. Cu scuzele de rigoare domnule Dumitrascu , exista un HG 1 / 2017 bata-l norocu , nu inteleg de ce trebuia ANP sa dispuna unitatilor subordonate sa respecte legea ?

 13. Decat sa va va constituiti in persoana fizica pentru a rezolva tot felul de probleme ridicate de salariati ,si a caror final il stim pe de rost , si care nu e nicidecum pozitiv , mai bine ati convoca de urgenta o adunare generala a sindicatelor in cadrul careia sa desemnati o persoana, cu carte, care sa ne sustina interesele in relatia cu anp- ul, mj-ul, ministerul muncii, etc…Sindicatele au nevoie urgenta de lider…daca nu….
  se duc in cap si noi odata cu ei….Ne-am saturat de balbaielile astea cat casa poporului. ..Ne -a ajuns si noua,….dam in greata de atata solicitari si…promisiuni…

Comentariile sunt închise.