Majorari salariale pentru agentii debutanti

Majorari salariale pentru agentii debutanti

Incepand cu 1 februarie 2017, salariul functiei de baza al agentilor debutanti de penitenciare va fi majorat pana la atingerea valorii de 1.450 de lei. Aplicarea acestei majorari are ca temei legal HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. In aceasta situatie, pe 10 martie a.c. agentii debutanti vor observa pe fluturasul de salariu o crestere a salariului functiei de baza.

Stabilirea salariului functiei de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 din HG nr. 1/2017 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare angajat al carui salariu al functiei de baza este stabilit sub cel mentionat in hotararea de govern mai sus mentionata, in masura in care, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Dar este normal ca cei care lucrează la birouri program de 8 ore sa fie plătiți ca cei care lucrează în contact direct cu deținuții? Acelasi program de 8 ore…

  2. Sporurile nu se vor plati momentan la salariul din 2017 ci la cel din 2009,asa ca majorarea SFB nu inseamna si o crestere a venitului.
    Cu stima

  3. În acest caz un debutant va avea un salariu mai mare ca un agent care lucrează de zeci de ani în sistem!?Se poate așa ceva?

Comentariile sunt închise.