Potrivit ANP ieri, 06.03.2017, in jurul orei 20.00, s-a constatat ca detinutul IFTIMIE BOGDAN a parasit un punct de lucru exterior, unde presta activitati lucrative si desfasura activitati de intarire a dispozitivului de paza. Probabil ca mai avea cateva saptamani pana la liberare. Sigur in cateva zile o sa aiba multi ani pana la liberare.

In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces– posibile directii de deplasare, alarmarea personalului unitatii, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din angajati ai Penitenciarului Bucuresti Rahova, precum si cooperarea cu  Inspectoratul General de Politie, I.P.J Ilfov, D.G. Jandarmi a Municipiului Bucuresti, I.G.al Politiei de Frontiera.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

In cazul in care detineti informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului, va rugam sa contactati cea mai apropiata unitate de politie sau sa sunati la numarul unic de urgenta 112. De asemenea, puteti contacta Penitenciarul Bucuresti Rahova la telefon: 021 4202428.

Semnalmente detinut:

IFTIMIE BOGDAN :  inaltime: 1,64 m, ochi verzi, frunte ingusta, ridata, par saten inchis, statura mijlocie, purta pantalon tip jeans si jacheta culoare inchisa.

Este in varsta de 28 de ani, condamnat definitiv la 13 ani si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, cu domiciliul in localitatea Secuieni, judetul Bacau, clasificat in regim deschis.