Pregatirea fizica a angajatilor este este neglijata

Pregatirea fizica a angajatilor este neglijata

Conform OMJ nr. 2855/C din 29 octombrie 2004 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si desfasurarea pregatirii profesionale a functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare,  pregatirea fizica  a angajatilor din penitenciare se desfasoara pe parcursul intregului an de pregatire, doua ore saptamanal, in timpul programului de munca, sub indrumarea unui functionar public desemnat de conducerea unitatii, si are ca obiectiv dezvoltarea fizica generala, intarirea si mentinerea starii de sanatate a intregului personal.

Exista penitenciare care invoca falsul pretext al nediscriminarii personalului care nu poate participa la activitati sportive, sau periclitarea sigurantei detinerii si misiunilor operative. Punctul culminant al pretextului este dat de lipsa de personal si sarcinile suplimentare ale angajatilor. Dezamagitor pentru angajati este faptul ca starea de sanatate, precum si dezvoltarea si intarirea organismului acestora nu este un obiectiv pentru conducerile penitenciarelor.

In final, cine mai tine cont de un ordin al ministrului Justitiei?! Mai conteaza deciziile directorului general? Acesta este comportamentul pe care trebuie sa-l promoveze angajatii din sistemul penitenciar: sa nu mai execute dispozitiile superiorilor?

Anunțuri

11 comentarii

 1. In unitati nu se efectueaza ore de formare profesionala, …. !! Dar la sfarsit de an sustinem examen cica. Traditiile proaste dainuiesc in timp ….. , sindicatele ar trebui sa se implice !!

 2. Pentru atingerea obiectivului , 2 ore sunt prea putin . Puteti sa intrebati pe oricine. Pentru o conditie fizica buna ai nevoie de cel putin 90 minute la trei zile. Restul e can can

  1. mai Vasile, spune drept…..tu vrei sa mergi la olimpiada?! Mai baiatule, tu ai gresit adresa… măi……..ăsta nu e blog de olimpici! Da-i drumul si salveaza -te cat mai poti….

 3. ….eu am o alta propunere si anume, sa cerem inca un spor cu valoare fixa….de exemplu …de fuga
  …. printr-un voucher ,la o sala de fitness ,din oras, si acesta ..de folosit in timpul liber. Sala,
  sa zicem stabilita de anp sau de unitatile subordonate, printr-o comisie formata din 2×2 adica 2 fpss de sindicat si 2 fpss de dir unitatii.. Daca tot suntem asa de bolnavi macar solutia sa fie transparenta si sanatoasa….

  1. O logica buna! Felicitări! dar eu as merge pe culturism. De ce? Deoarece ,culturismul are legatura si cu cultura, ar fi doar o mica diferenta, nu-i bai, cea din urma se refera la neuron. Da.. da …….asta e.. chiar asa….Sa dospeasca muschii pe noi pana se vede fibra neronului!!! Abia atunci ar merge treaba 4×4!!!

 4. Eu as merge si mai departe cu ordinul cu pricina si l-as face obligatoriu cu masuri de control cu tot…Din cauza stresului, stilului de viata haotic, a lipsei educatiei in materie de alimentatie, miscare, etc. suntem „un sistem” supraponderal, bolnav care se uita cu spranceana ridicata la cel care sub o forma sau alta face miscare.

  1. bine…bine…am inteles ca astia cu spranceana ridicata au o boala …Dar la astia care umbla cu narile umflate nu v-ati gandit…????? Poate le lipseste si lor ceva …?!

 5. Radu esti intr-o logica gresita…In aceeasi idee cei de la 8 ore vin cu intrebarea ce face cel de la tura dupa ora 15.30, sambata, duminica, noaptea, etc.Si nu facem decat sa ne dam la gioale unii altora cu argumente pro si contra. Problema se pune altfel…avem infrastructura pentru ca acele 2 ore sa se desfasoare in unitate? Avem vestiare unde sa ne schimbam? Sunt dusuri? Este un teren, un spatiu…ceva ? Si cel de la tura are dreptul la cele 2 ore saptamanal si trebuiesc gasite solutii pt ca OMJ sa fie pus in practica. Sa te iei acum de colegul tau ca beneficiaza de un drept si sa ceri ca lui sa ii fie luat dreptul e gresit. Hai sa ne luptam ca sa poti beneficia si tu de dreptul respectiv.

 6. Aceste doua ore saptamanal pt pregatirea fizica se traduc in plecarea celor de la 8 ore vinerea la ora 13 si cu ceilalti de la ture ce se intampla? 2 ore saptamanal ori 4 saptamani, uneori chiar 5, intr.o luna este egal cu o zi de munca…deci statul ii plateste o zi pe luna degeaba. E logic? Iar cei de la ture au sute de ore suplimentare care nu le plateste nimeni. Un sistem bolnav..si punct!!!

  1. Aceste 2 ore de pregatire fizica, cum trebuie pontate si cu care sporuri?
   Ne spune cineva din sindicat?

Comentariile sunt închise.