Consumul excesiv de frica dauneaza grav progresului sistemului penitenciar

Consumul excesiv de frica dauneaza grav progresului sistemului penitenciar

Zilele trecute am scris pe www.penitenciare.info un articol legat de alarmele de exercitiu, din cauza faptului ca in anumite penitenciare frecventa acestora, precum si scopul lor nu mai corespund necesitatii “alarmei de exercitiu” propriu-zise, ci devin simple pretexte pentru a aduce angajatii in toiul noptii la unitate, pentru a-i folosi la perchezitii, dupa cheremul directorului.

Ceea ce m-a uimit, este faptul ca, din cele 18.829 de persoane care au vizualizat articolul respectiv, s-au gasit cativa retrograzi, bantuiti de sentimentul fricii ancestrale, care sa se vaicareasca-n stânga si-n dreapta ca, din cauza articolului subsemnatului, ne vor scoate “astia” din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala. Altii, mai profunzi in tainele logicii penitenciare dadeau vina pe statutul special al angajatilor din penitenciare care ne obliga sa plecam capul la abuzuri sau ilegalitati comise de sefi, sau care ne converteste dogmatic la slugarnicie acuta.

Prin prezentul articol as vrea sa linistesc ambele categorii de angajati, atat pe retrograzi, cat si pe profunzii intelepti ai sistemului. Pentru prima categorie (retrograzii): Penitenciarele nu pot fi scoase din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, cum nu pot fi scosi bucatarii din industria alimentara. Pentru cea de-a doua categorie (profunzii): statutul special al angajatilor din penitenciare este conferit de natura atributiilor, riscurile deosebite, presiunile, stresul, mediul inchis si gradul de periculozitate al detinutilor, in niciun caz nu este conferit de gradul de slugarnicie si toleranta la abuz al lucratorilor din penitenciare.

 

Anunțuri

13 comentarii

 1. poate sa- mi raspunda un sindicalist daca s-au facut ceva demersuri ptr clarificarea lucrurilor cu exercitiul de alarmare?

  1. Da, de foarte multe ori. Tocmai din acest motiv, de cate ori sindicatele au prilejul amintesc ANP ca situatia este neclara.

 2. D-le Cosmin, din cei 18829 de bucatari care au vizualizat” acel articol”, scazand comentariile celor care care v au determinat sa scrieti prezentul articol, a mai ramas un numar de vizitatori. Acesti bucatari ,in ce categorie ar intra, asa… dupa parerea dumneavoastra?

 3. …nu numai ca „ne-am luat” , asa cum stim noi mai bine, diploma de bucatari dar suntem masterchefi in posmagi cu apa si inventatori in varza din….orice..Asa ca ,sa stam linistiti n-o sa ne scoata niciodata astia din….industria alimentara….

 4. Buna seara!

  Sistemul penitenciar romanesc nu poate evolua datorita elefantilor care il mai populeaza si al nepotilor care il capuseaza.

  Cand acestia toti vor fi pusi la munca, am putea avea parte de un progres in sistemul penitenciar.

  Iar daca recompensele si stimulentele nu se vor mai da pe criterii clientelare si de gasca, va fi un pas inainte spre eficientizarea activitatii in sistemul penitenciar.

  1. Este simplu sa-i etichetam peiorativ pe cei care nu ne împărtășesc opiniile. Dacă nu cunoașteti regula de baza a dezbaterii, adică combate ideea, nu persoana, nu mai lansati dezbateri, domnule Dorobanțu! Dacă ar fi sa punem etichete, insasi faptul ca ați recunoscut ca va prezentați la alarmele de exercițiu, cu toată retorica antiprezentare, va cam face fariseu, nu deschizător de drumuri spre emancipare.

   1. Nu te schimba, exista acolo undeva in lumea asta , un om care te vrea asa cum esti.. tu…

Comentariile sunt închise.