Chair si Libertatea intra in concursul de parerit despre solutii pentru supraaglomerarea din penitenciarele romanesti. Dansii stiu fara dubii care-i solutia: bratara electronica. Nu stiu musai pentru ca sunt destepti, e adevarat. Dar, oricum se pune. Chiar daca au vazut asta intr-o propunere peenlista pe undeva prin Parlament.

In esenta, pentru ca sunt la moda acum proiectele cu puscariasi, cineva propune doua masuri alternative: bratara electronica si munca in folosul comunitatii care sa inlocuiasca detentia. Sigur ca n-au facut niciun studiu de impact si nici nu si-au facut temele, dar nu ne mai legam de acum de detalii. Bratara electronica ne cam costa cu zecile de milioane, si nu prea poate sa fie aplicata pentru a inlocui detentia decat in putine cazuri.

In ceea ce priveste munca in folosul comunitatii smecheria va avea iasari aplicabilitate extrem de restransa pentru simplil motiv ca o pedeapsa atat de usoara este – de regula – alternativa la sanctiuni contraventionale, nicidecum la cele penale. Dar, sigur, parlamentarii au voie sa imagineze orice.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: