Penitenciare construite pe hartie

Penitenciare construite pe hartie

Mediafax face o trecere in revista a contructiilor de penitenciare. In perioada de dupa Revolutie au inceput  si aproape ca s-au finalizat lucrarile la Penitenciarele Rahova, Giurgiu si Arad. Din lipsa de resurse lucrarile au fost intarziate ani buni. Pur si simplu n-a fost o chestiune importanta pana cand n-au ajuns politicieni si afaceristi la inchisoare.

Intre timp au aparut tot felul de idei nastrusnice si de incercari nereusite. Cert e ca dupa 1994 a fost imposibila demararea lucrarilor de constructie la un nou penitenciar. Si, de acord, e de dorit ca o societate sa investeasca in altceva decat in penitenciare, dar undeva pe lista trebuie sa fie si asta.

Interesant e ca, dupa toata tevatura si maretele planuri guvernamentale, in 2017 nu sunt bani pentru constructii importante. Seful ANP anunta amanajarea a vreo 500 de locuri noi de cazare pe la Deva si alte vreo 700 care ar urma sa fie modernizate.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

5 gânduri despre „Penitenciare construite pe hartie

  1. Se tot cauta locuri pt construirea de penitenciare noi in locul celor situate in centrul oraselor,pai la Satu Mare sun 40 hectare unde se afla acum un GAZ !!!!!

    Apreciază

  2. De ce toata lumea uita sa mentioneze ca printre ultimele penitenciare construite in Romania,la cheie,este si cel de la Vaslui?De la zero,modern,curat,intretinut.Manastire sigur nu e,domnule Dorobantu!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: