Q | Rezist!

Q | Rezist!

Bufnitele nu sunt ceea ce par a fi. La fel nici comunicatele de presa si pozitia unor veniti la conducerea Anp pe val tehnocrat nu sunt ceea ce par. Altfel cum s-ar explica graba comunicatelor pe timp de noapte tocmai cand proaspatul guvern avea nevoie de justificare pentru gratiere? Ordine, presiuni, tradari nu stim dar se intampla lucruri ciudate pe Maria Ghiculeasa.

Pana una alta trebuie sa-i amintesc directorului general cum e cu gradul de ocupare in penitenciare nu de alta dar poate o sa-l intrebe si altii de ce datele pe care le prezinta nu sunt tocmai exacte. Inclusiv la bilantul Anp domnul Vulpe vorbeste de un necesar de aproximativ 8500 de noi locuri de detinere.

Astazi, conform datelor publice, in penitenciarele din Romania se gaseau 27034 de detinuti, cu aproape 1200 mai puțini fata de anul trecut, iar capacitatea la 4 mp este de 18970 locuri. Numai ca din cei 27034 de detinuti 997 se regasesc azi in cele sase penitenciare spital care au o capacitate de 1287 de locuri. Pentru un calcul corect din total detinutilor trebuie sa scadem numarul celor aflati in penitenciarele spital si ar rezulta cifra de 26037 detinuti deci un deficit de 7067 locuri de detinere.

Acum trebuie sa-l intrebam pe domnul director general unde se regasesc cele 679 de locuri noi de cazare realizate in 2016 prin lucrari de investitii si reparatii curente pentru ca la 26.01.2016 ANP raporteaza 18834 de locuri de detinere, iar la 31.01.2017 cifra creste cu doar 136 de locuri de detinere pana la 18970. Unde sunt restul de 543 de locuri?

Eu acord incredere declaratiilor dumneavoastra dar in situatia asta locurile noi construite trebuiesc scazute din deficitul raportat care va ramane la cifra de 6524 adica cu 25% mai putin decat amintiti mereu pe unde mergeti.

de Q via office@penitenciare.info

6 thoughts on “Q | Rezist!”

 1. Extraordinar…..a gresit si omu’ niste cifre acolo… care- i problema ??… de vina trebuie sa fie ori unghiile secretarei, ori imprimanta, ori tastatura, ori vreo unul care tocmai a iesit la pensie, ori femeia de serviciu, ori balerina care face cafeaua, ori electricianul, ori temperatura care… ce-i drept a inceput sa creasca…. cam repede …
  Ce v-a apucat, va legati de toate fleacurile…..mult zgomot pentru nimic…..E un fâs…..Ceva mai de interes n-ati gasit???? D-le, alta treaba chiar n-aveti???

  Like

 2. “Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea OUG 13 privind modificarea codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă. Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”.

  În denunţul de la DNA, membrii asociaţiei ”Iniţiativa România” îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.” – Adevarul

  Like

 3. Ca întotdeauna, aceasta este matematica de clasa a 3 – a din Maria Ghiculeasa.

  Din păcate, ca urmare a acestei matematici de clasa a 3 – a, problemele se amplifică în tot sistemul penitenciar.

  Iar rezultatul constă în majorări de 50% excesive pentru directorii incompetenţi, al căror merit este acela că se duc la serviciu, de obicei de luni până vineri, dacă cumva nu se decid să-şi mai ia câteo zi liberă, cu de la sine putere. . . sau vreun concediu medical, vreo lună, ca să poată fi recompensaţi cu această majorare.

  Şi semnează cu elan raportări false, pe care A.N.P. le ia de bune.

  Like

 4. Foarte interesant…….Daca analiza din articol este corecta ,inseamna ca dl Vulpe a mințit!… Dacâ se demonstreaza că a mintit cu intentie ….e complicat rau…ar fi bine daca ar scapa numai cu demisia….!!!

  Like

Comments are closed.