Domnul Sorin DUMITRASCU i-a dat astazi posibilitatea domnului Paul MARGINEAN -membru specialist in comisia de concurs pentru ocuparea postului de ofiter educator de la Penitenciarul Gherla – de a recurge la exercitarea dreptului la replica. Informarea corecta a celor 18.500 de cititori ai articoului “PENITENCIARUL GHERLA: CONCURSUL DE OFITER EDUCATOR A FOST FRAUDAT” de pe site-ul http://www.penitenciare.info reprezinta un obiectiv al echipei care administreaza acest site.

Domnul Paul MARGINEAN, in replica sa, ne-a facut o scurta descriere a istoriei neagre, postbelice a Romaniei, aducand in discutie tarele sistemului comunist in perioada sa de inceput, la scurta vreme dupa ocuparea tarii noastre de catre comunisti. Facand o analiza pe text, constat ca domnul Paul MARGINEAN s-a asociat elitelor, intelectualitatii, clerului, iar pe noi (Cosmin DOROBANTU si Florin SCHIOPU) ne-a asociat purtatorilor de cizme sovietice care am umplut penitenciarele de oameni “nevinovati”.

Introducerea replicii domnului Paul MARGINEAN mi-ar fi smuls o lacrima daca domnia sa ar fi fost victima unui abuz, ci nu ar fi fost chiar el in persoana abuzatorul incaltat in cizmele autoritatii functiei cu al caror caramb a lovit in plex norma de drept (Art. 35, alin 5 din OMJ 2478/C din 12 octombrie 2010 stipuleaza: (5) Pentru proba scrisă se elaborează minimum două variante de subiecte.).

Daca tot a uzat domnul Paul MARGINEAN de dreptul la replica, ar fi trebuit sa ne explice care a fost motivul real pentru care domnia sa nu a facut DOUA VARIANTE DISTINCTE de subiecte si a ales sa devina sarcastic cand i-a fost atrasa atentia ca a incalcat Regulamentul de concurs. Gluma pufuleteasca fiind: “Pai ce, nu sunt doua variante?”

Inchei articolul cum si-a incheiat replica Paul MARGINEAN, poznasul ”de parnaie” smecherit mecanic cu glume citite pe etichetele de pufuleti:

Situatia mentinerii celor doua subiecte comune pe ambele variante poate naste SUSPICIUNEA ca:
1. Subiectele erau stiute de vreun candidat si trebuia neaparat sa apara in ambele variante
2. Membrii comisiei nu au avut capacitatea de a elabora 12 subiecte diferite
3. Membrii comisiei nu cunosteau prevederile Regulamentului de concurs

Raspunsul ni-l va da Directia Nationala Anticoruptie (DNA).