Un articol despre inventii in materie de penitenciare. Din pacate nu dintre cele utile. Preluam integral de pe sindicatsinpen.com.

„Inregistrarea vocii umane a fost posibila datorita inventiei fonografului in 1877, de catre Thomas Alva Edison (1847-1931). Inventia a fost brevetata la 15 februarie 1878. Cuvintele Mary had a little lamb, rostite de Edison, stocate si redate pe un cilindru acoperit cu o foita de cositor, au constituit marturia acestei impresionante realizari tehnice.” – sursa http://bit.ly/2lmAlnc.

    …sa revenim, insa, la oile noastre.

Inventica de penitenciar ne-a adus, pe langa o birocratie stufoasa si diverse anomalii si/sau disfunctionalitati. A aparut celebra profilare/reprofilare a penitenciarelor, concursuri fraudate, secretari virtuali, functii inventate.

Au aparut comisiile de martori, fise ale postului mamut, sau cu programe inventate la minut. A mai aparut si functia de jurist cu raspundere limitata – jurist SRL.

A mai aparut si santinela non-stop (fara a fi schimbat cu anii pe durata celor 12h de serviciu), santinela cu program special (flexibil, cica, la 8 ore) in posturi unde serviciul se desfasoara 12h (adica in posturi permanente, nu temporare).

A mai aparut invocarea Acordului colectiv chiar acolo unde nu era cazul, din dorinta de a masca un abuz si de a-i da o aparenta de legalitate. Pentru capele de creta de la puscaria Poarta Alba, reproducem mai jos articolul 22, alin. (2) din Acordul colectiv:

(…)

Si aici, un alt articol:
(…)

Au mai aparut asa-zise Intampinari la actiunile aflate pe rol, unde se vede la prima vedere ca fenomenul nu este singular. Niste hartii care spun totul despre neputinta si deficitul neuronal al celor care le-au insailat.