Sa revenim la ale noastre

Sa revenim la ale noastre

Un articol despre inventii in materie de penitenciare. Din pacate nu dintre cele utile. Preluam integral de pe sindicatsinpen.com.

„Inregistrarea vocii umane a fost posibila datorita inventiei fonografului in 1877, de catre Thomas Alva Edison (1847-1931). Inventia a fost brevetata la 15 februarie 1878. Cuvintele Mary had a little lamb, rostite de Edison, stocate si redate pe un cilindru acoperit cu o foita de cositor, au constituit marturia acestei impresionante realizari tehnice.” – sursa http://bit.ly/2lmAlnc.

    …sa revenim, insa, la oile noastre.

Inventica de penitenciar ne-a adus, pe langa o birocratie stufoasa si diverse anomalii si/sau disfunctionalitati. A aparut celebra profilare/reprofilare a penitenciarelor, concursuri fraudate, secretari virtuali, functii inventate.

Au aparut comisiile de martori, fise ale postului mamut, sau cu programe inventate la minut. A mai aparut si functia de jurist cu raspundere limitata – jurist SRL.

A mai aparut si santinela non-stop (fara a fi schimbat cu anii pe durata celor 12h de serviciu), santinela cu program special (flexibil, cica, la 8 ore) in posturi unde serviciul se desfasoara 12h (adica in posturi permanente, nu temporare).

A mai aparut invocarea Acordului colectiv chiar acolo unde nu era cazul, din dorinta de a masca un abuz si de a-i da o aparenta de legalitate. Pentru capele de creta de la puscaria Poarta Alba, reproducem mai jos articolul 22, alin. (2) din Acordul colectiv:

(…)

Si aici, un alt articol:
(…)

Au mai aparut asa-zise Intampinari la actiunile aflate pe rol, unde se vede la prima vedere ca fenomenul nu este singular. Niste hartii care spun totul despre neputinta si deficitul neuronal al celor care le-au insailat.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

2 gânduri despre „Sa revenim la ale noastre

 1. Bună seara!

  Se întâmplă o minune: CAZANCIUC, fostul ministru MUT al Justiţiei, vorbeşte şi îşi dă cu părerea la DIGI 24, în direct.

  Mare e grădina Domnului! Oare pe când îl vor acompania Prună şi Iordache?

  Apreciază

 2. E plin sistemul penitenciar de oameni care nu au nici o treaba cu legalitatea. Ba mai mult, sunt intr-o fratie cu ilegalitatea. Mai grav este cand ocupa si o functie in sistemul penitenciar. Cel mai grav este insa, mesajul de bascalie transmis de Vulpe la recentele aparitii tv, unde minte cu naturalete .
  Gradul de prostie de la puscaria porta alba nu stiu daca l-a sesizat dar sigur a dat nas in nas cu sefii la hotel Daci Sud.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: