Nu stiu daca va mai amintiti, dar nu demult Pruna a avut un proiect care ar fi iadus cate 3 zile castig pentru fiecare 30 de zile pentrecute de un detinut in conditii improprii. La acel moment am criticat proiectul pe motiv ca nu e deloc fundamentat si ca va fi extrem de greu de aplicat. ANP in schimb era sigur ca proiectul poate fi aplicat extrem de usor. Inca mai era Pruna ministru. Acum, ANP declara ferm ca e imposibil.

Declaratia ANP s-a intamplat in comisiile parlamentare care analizeaza proiectul legii gratierii si proiectul-pruna. In acelasi cadru tabara pro-gratiere pare sa bata in retragere acum ca nu prea mai merita costul etichetei de “prietenul infractorilor” daca tot nu reusesc sa-l rezolve pe mustacios cu dosarele si condamnarile de abuz in serviciu.

Serban Nicolae a cerut Ministerului Justitiei sa „ia in calcul” reducerea pragului de 5 ani pentru gratierea unor pedepse si le-a transmis participantilor: „Daca veti ajunge la concluzia ca proiectul trebuie sa nu fie deloc, foarte bine, vom lua in considerare” potrivit evz.ro. Un fel de defensiva elastica, cum ar zice o armata care pierde razboiul si o rupe la fuga.

Ceva-mi spune ca incet-incet o sa constatam ca s-au imbunatatit fara sa facem ceva conditiile alea ‘groaznice’ din penitenciarele romanesti (vezi imagine). Stai la pat, mai joci o carte, mai arunci un zar, iesi la plimbare, masa vine la ora fixa Si, cand te plictisesti incepi sa te vaiti ca ce nasol, ca ce urat, ca vai ce viata de cosmar ai bietul de tine escroc, hot, talhar sau criminal.