Grindeanu: Fostul Guvern a refuzat sa acceseze bani europeni pentru penitenciare

Grindeanu: Fostul Guvern a refuzat sa acceseze bani europeni pentru penitenciare

Premierul Grindeanu zice ca Ciolos ar fi avut posibilitatea sa acceseze bani europeni pentru penitenciare, dar ca acesta din urma a refuzat. Mai precizeaza ca fondurile ar fi fost pentru imbunatatirea si renovarea penitenciarelor si ca actualul guvern va face demersurile necesare. Dac-ar fi, deci, sa-l luam in serios treaba se rezolva. Asa cum s-a rezolvat din declaratii si in vremea altor guverne, desigur.

Pariul meu e ca, din pacate, nici asta nu va face nimic. Motivul e simplu: interesul de moment nu e dat de starea penitenciarelor, ci de soarta unor  politicieni si oameni de afaceri inchisi sau pe cale de a fi inchisi. CEDO ne critica de cand lumea. Nu acum s-a rupt digul sentintelor impotriva Romaniei si nu acum, cand ne aflam la cel mai mic numar de detinuti din isttoria recenta a Romaniei, avem o problema cu supraaglomerarea.

In plus, sunt foarte multe sanse ca Grindeanu sa fie prost si pur si simplu sa nu inteleaga cum functioneaza treaba cu fondurile europene care se planifica dansele pe vreo 7 anisori, si in a caror planificare – daca ai curiozitatea sa te uiti – vezi foarte clar ca nu sunt bani pentru penitenciare (pentru imbunatatirea conditiilor de detentie). E posibil sa se fi referit la un imprumut si sa se fi exprimat prost daca cumva n-a avut timp sa discute asta cu Dragnea.

UPDATE: Ceva mai tarziu am vazut ca Ghinea, fost ministru al fondurilor europene, contrazice afirmatia lui Grindeanu si o numeste o minciuna inutila. In plus ne mai pune la dispozitie si un video care ar demonstra contrariul. Altfel, bine ar fi daca toata disputa asta ar fi utila la ceva.

One thought on “Grindeanu: Fostul Guvern a refuzat sa acceseze bani europeni pentru penitenciare”

Comments are closed.