Strategia Guvernului post-ordonante nocturne e destul de stravezie. Cine isi inchipui c-o sa renunte se inseala, avand in vedere ca Dragnea inca nu si-a rezolvat problema si o decizie in instanta se apropie. Asa cum se inseala si cei care inca mai cred ca politicienii au vreun interes cat de mic pentru amaratii din puscarie, cei care ar putea fi gratiati fara probleme, chiar daca cei mai multi se vor intoarce.

Nimic din arsenalul dezinformarii n-a fost lasat la o parte in perioada asta. S-a incercat politizarea si bagatelizarea protestelor. Guvernul a organizat contramanifestatii ca sa arate ca are sustinere. E drept ca asta n-a prea convins, nici prin numarul si nici prin calitatea clor prezenti. A aparut retorica unei Romanii dezbinate, de parca cei care ar vrea gratieri si dezincriminari chiar ar fi o masa semnificativa. Si desigur, tot felul de povesti cu Soros si sereisti au circulat pe net.

Totul pentru ca ordonantele nocturne sa treaca intr-o forma care sa-i avantajeze pe beneficiarii cheie – politicieni si oameni de afaceri. Si, evident, Guvernul n-o sa-si recunoasca adevaratele intentii din acelasi motiv pentru care 99% dintre puscariasi se declara nevinovati. Din pacate pentru ei, insa, publicul devine din ce in ce mai avizat iar manipularile nu prea mai au efect.