Maricel Pacuraru (in stanga, in imagine), finantator Realitatea TV, s-a liberat pentru buna purtare. Foarte bine. Doar ca acesta este detinutul care a incercat sa santajeze – si se pare ca a si reusi in anumite cazuri – pentru invoiri si tot felul de favoruri. Tot Maricel Pacuraru este detinutul care si-a petrecut o parte din pedeapsa la Techirghiol pentru ca-i scrisese doctorul ca trebuie sa “mearga pe nisip” ca sa se vindece de durerea de genunchi.

Ei bine, nu e singurul de acest fel. Daca ne uitam in dosare observam ca vip-urile astea plangacioase sunt si beneficiari de multe recompense, desi nu se straduiesc mai mult decat alti detinuti din exact aceeasi categorie si cu exact acelasi pedepse. Primesc mai mult pentru ca fac scandal mai mult, si isi si permit sa finanteze diversi “jurnalisti” sa-i boceasca in public.

Toate vip-urile astea bolnave si nemultumite care ajung prin puscarie se intampla sa fie selectionati la munca a doua zi dupa iesirea din carantina. Tot lor li se mai intampla sa le fie gasite locuri de munca pe masura, a se citi pe la prieteni, si sa li se pastreze daca se intampla cumva sa fie transferati temporar pentru afaceri judiciare. Si daca se descopera cumva ca fiind chipurile la munca se intampla sa se mai ocupe si cu altele, dupa o ancheta sumara se ascunde totul sub pres.

Partea proasta e ca detinutii astia nu-si dau singuri recompense nemeritate si nu-si fac singuri favoruri. De regula au bani, de unde si cazuri precum cel al fostului director de la Penitenciarul Poarta Alba (in dreapta, in imagine), care acum se relaxeaza la o binemeritata pensie de 9000 pe luna dupa ce a fost tras pe line moarta in scandalului legat de “scriitorii din penitenciare”.