Ministerul Justitiei solicita amanarea discutiilor pentru Proiectul Legii nr. 293/2004 privind Statutul angajatilor din penitenciare

Ministerul Justitiei solicita amanarea dezbaterii proiectului privind Statutul angajatilor din penitenciare

Din cauza evenimentelor deosebite petrecute in ultima perioada in Guvernul Grindeanu, Ministerul Justitiei (MJ) a solicitat Sindicatului Solidaritatea Dolj acordarea unei perioade mai lungi de timp in vederea stabilirii datei si orei pentru intrunirea unui grup de lucru la sediul ministerului, in scopul dezbaterii Proiectului de modificare al Legii nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Avand in vedere deosebitul impact, pe care prevederile Proiectului Legii nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, il poate avea asupra drepturilor angaţilor din sistemul penitenciar, Sindicatul Solidaritatea Dolj a invederat Ministerului Justitiei faptul ca ar fi oportuna retragerea Proiectului de modificare al Legii nr. 293/2004 de pe site-ul Ministerului Justitiei (MJ) si reluarea discutiilor pe tema acestuia intr-un grup de lucru constituit la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), din care sa faca parte reprezentanti ai MJ, ANP si ai organiztiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

10 thoughts on “Ministerul Justitiei solicita amanarea dezbaterii proiectului privind Statutul angajatilor din penitenciare”

 1. Si atunci, actiunea sindicatului solidaritatea este in acord cu intentiile fsanp sau e o actiune pe cont propriu si se distantează… poate din ratiuni de constiinta si de buna credinta …?Că a vb cineva pe aici de excludere…

  Like

  1. Este in acord. Atât Sindicatul Solidaritatea Dolj, cât și FSANP își doresc retragerea Proiectului Legii 293/2004 de pe site-ul MJ și discutarea lui in cadrul unei comisii in ANP. NU exista nicio intenție din partea Sindicatului Solidaritatea Dolj care sa fie contra intereselor membrilor pe care ii reprezintă.

   Like

 2. am impresia ca FSANP trebuia sa face asta , nu un sindicat! nu este abatere de statut? parca alte sindicate au fost excluse pe aceeasi tema! ne mai intalnim noi!

  Like

  1. …..sindicatele astea ….care-s incluse, care-s excluse ….nu mai intelegem nimic…vorbiti numai in parabole…Sindicatul solidaritatea nu e a fsanp-ului??? spuneti ne si noua care-s independente..care-s afiliate…ca…. habar n-avem. informati-ne!!!!!! sa putem alege si noi…. sa stim si noi cine ne reprezinta…ca la unitate aflam de cate un sindicat in fiecare 10 ale lunii!!!! Ne-am mai desteptat si incepem sa ne punem multe intrebari…..dar nu prea stim raspunsurile si vrem sa le aflam…

   Like

  1. SIMILITUDINE…

   Mihai Chirica, primarul Iasi, după ce s-a cerut excluderea sa din PSD: „Vremea măsurilor staliniste a încetat”

   Pus pe lista neagră a partidului după ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea şi l-a făcut responsabil de căderea PSD în sondaje după aprobarea OUG 13, primarul din Iaşi, Mihai Chirica le răspunde colegilor săi spunând că „vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”, scrie gandul.info.
   După Dolj şi Olt, Comitetele Executive (CEx) ale PSD Bucureşti şi Ilfov, reunite vineri în şedinţă comună, şi-au exprimat în unanimitate susţinerea politică pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea şi pentru Guvernul Grindeanu, propunând totodată şi excluderea preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica.

   În replică, primarul de la Iaşi a declarat, pentru gandul.info, că el crede că “vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989″.

   ” Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul , nu însemnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a declarat Chirica corespondentului Gândul.

   „Dacă PSD este egal Liviu Dragnea, atunci eu nu mai am nimic de comentat”, a mai spus el.

   „ Dacă acceptăm că suntem o organizaţie modernă, democratică şi aşezată într-o Românie care s-a modernizat şi ea odată cu clasa politică, atunci lucrurile nu sunt corecte absolut deloc. Nu mi-aş permite niciodată să mă pronunţ asupra unui membru de partid, care, din motive care nu sunt de fiecare dată corect prezentate în presă, ar avea probleme în justiţie sau alte probleme de natură morală sau penală şi care nu face parte din organizaţia Iaşi, nu mi-aş permite să cer organizaţiei judeţene Iaşi să ceară demiterea acelui membru de partid dintr-o altă organizaţie. Este o chestiune de morală, este o chestiune de bun simţ, este o chestiune care vine să puncteze exact posibilitatea de a te expune democratic într-un partid dintr-o Românie democratică. Eu cred că vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989”, a declarat Chirica.
   În ceea ce priveşte demersul primarilor din Iaşi care cer să fie retras de la şefia filialei partidului, Mihai Chirica a comentat sec: „Eu voiam să întreb dacă organizaţia îmi va retrage şi cetăţenia română, ca să ştiu la ce să mă aştept în continuare”.

   Like

Comments are closed.