Mediafax a inceput o campanie cu hashtag si multe multe jumatati de sferturi de adevar despre penitenciare, plus minciunile deja consacrate referitoare la inexistenta amenda de la CEDO sau numarul deceselor din penitenciare.

Sigur ca in penitenciare nu sunt conditii de lux, atat isi poate permite platitorul de impozite. Sigur ca e nevoie de reforma si de resurse. Si politicienii si  mass-media a aflat virginal abia de cand au fost inchisi finantatori de presa sau colegi de breasla ca e o problema cu penitenciarele.

Ceea ce nu face mai putin jenant din partea Mediafax sa pui un titlu despre mortile din penitenciare ca si cum asta ar fi o problema, nu faptul ca romanii liberi mor de 3 ori mai des.

Primul articol include in titlu ceva despre imaginea reala, real din povestirea Mediafax fiind doar faptul ca exista penitenciare, iar restul e doar o poveste lacrimogena despre bietii puscariasi suferinzi din pricina conditiilor, totul prezentat dintr-un singur punct de vedere. Mai c-ai zice ca-i comandata de Adamescu junior toata tarasenia cu hashatg.

Articolul care-a aparut azi, cel cu titlul nesimtit, numara in abstract decese fara a face o comparatie de bun simt macar cu ce se intampla in tara sau cu alte sisteme penitenciare. Bine macar ca noteaza faptul ca populatia e in scadere si ca mesajele alarmiste ale arhanghelilor gratierii nu au niciun suport.

In concluzie, o gramada de fapte si cifre prost, extrem de prost si rauvoitor prezentate, cu pretentia de informatie utila pentru public. #jenantMediafax. A numarat cineva cate campanii in favoarea victimelor infractiunilor a facut Mediafax sau altii asemenea cu pretentia ca servesc interesul public? In ultimul an? In ultimii 3 ani?