Majorarea de pana la 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie ramane motiv de scandal la nivelul fiecarui penitenciar, iar motive sunt destule: unii par a fi abonati, motivatia acordarii este de cele mai multe ori subtire atunci cand exista, altii au impresia ca daca nu primesc sau primesc mai putin sunt privati de un fel de drept, iar cei care trebuie sa primeasca nu intra in fractia impusa pe corpuri si sectoare de activitate.

Greu de explicat, dar lasate la decizia sefilor aceste majorari pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie tind sa se concentreze in buzunare de sefi si de prieteni de sefi. Mai usor de explicat, motivarile pentru acestea sunt extrem de superficiale. Poti de pilda citi ca unul merita o astfel de majorare pentru ca respecta regulamentele si legea ori pentru ca este disciplinat si respectuos sau pentru ca-si face datoria cu copy-paste din fisa postului.

Si asta nu e tot. In exact acele situatii in care trebuie dat acest spor pentru ca in realitate se realizeaza misiuni speciale si lucrari de exceptie nu se poate pe motiv de proportionalitate pe corpuri si sectoare de activitate, care proportionalitate este oricum incalcata cu gratie pentru directorii de penitenciare si adjunctii acestora. Or, asta e chiar absurd mecanismul proportionalitatii fiind inventat pentru a-i proteja pe cei care merita de cei care se inghesuie la abonamente.