50%, motiv de scandal

50%, motiv de scandal

Majorarea de pana la 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie ramane motiv de scandal la nivelul fiecarui penitenciar, iar motive sunt destule: unii par a fi abonati, motivatia acordarii este de cele mai multe ori subtire atunci cand exista, altii au impresia ca daca nu primesc sau primesc mai putin sunt privati de un fel de drept, iar cei care trebuie sa primeasca nu intra in fractia impusa pe corpuri si sectoare de activitate.

Greu de explicat, dar lasate la decizia sefilor aceste majorari pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie tind sa se concentreze in buzunare de sefi si de prieteni de sefi. Mai usor de explicat, motivarile pentru acestea sunt extrem de superficiale. Poti de pilda citi ca unul merita o astfel de majorare pentru ca respecta regulamentele si legea ori pentru ca este disciplinat si respectuos sau pentru ca-si face datoria cu copy-paste din fisa postului.

Si asta nu e tot. In exact acele situatii in care trebuie dat acest spor pentru ca in realitate se realizeaza misiuni speciale si lucrari de exceptie nu se poate pe motiv de proportionalitate pe corpuri si sectoare de activitate, care proportionalitate este oricum incalcata cu gratie pentru directorii de penitenciare si adjunctii acestora. Or, asta e chiar absurd mecanismul proportionalitatii fiind inventat pentru a-i proteja pe cei care merita de cei care se inghesuie la abonamente.

3 thoughts on “50%, motiv de scandal”

  1. Acest 50% va fi mereu subiect de controverse, indiferent de criterii. Criteriul proporționalității e doar pe corpuri, nu pe sectoare și dacă îmi aduc aminte, a fost introdus la cererea sindicatelor pentru a proteja agenții, având in vedere ca aceștia sunt majoritari in fiecare unitate. Pe de alta parte e cam greu sa motivezi lucrări de excepție la marea majoritate a celor care primesc sporul, având in vedere ca nu prea se mai ingramadeste nimeni sa-și asume obligații peste fisa postului. Motivația necesita multă imaginație.
    Și dacă s-ar acorda exclusiv pe criterii de excepție, la modul obiectiv și strict, nu cred ca e unitate care ar acorda angajaților, mai mult de jumătate din câte ii revin conform repartiției….și nici așa nu-i bine….acolo s-ar comenta ca establishment-ul nu stimulează angajații prin sigura pârghie recompensatorie avuta la dispoziție.
    In momentul când sunt multe interese personale legate de acest spor, și vor fi mereu, ca e vorba de bani, vor fi și speculații, frustrări virtuale scuipate pe bloguri, răutăți și dezbinare organizationala. Este foarte greu de menținut un echilibru, care prin natura lucrurilor e foarte fragil.

    Like

Comments are closed.