Pe principiul, “prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul” pesedeii cu interese in justitie si penitenciare glasuiesc. Dragnea vrea sanctiuni pentru cei care scriu pe Facebook. Nicolae e suparat pe lanternele de la telefoane. Iordache, demisul, isi pune o caciula si iese la plimbare printre protestatari, iar Birchall – care-i si intrece – deocamdata e doar multumita c-a prins fotoliul de la justitie.

Cu mustaciosul, e clar. Tot incearca sa fenteze justitia si sa-si dea legi care sa-l scape de ceva. Iordache a aparut fulgerator si a disparut tunator de prost. Serban Nicolae asta, cand nu face pe soferul pentru vreun pesedist liberat din puscarie (vezi cazul Voicu), se da interesant, doar doar o prinde si el ceva. Cat despre doamna Birchall, eu zic ca se va dovedi o alegere la fel de neinspirata daca i se prelungeste cumva interimatul.

Cam asta e programul de guvernare pe zona de justitie si penitenciare. Cel putin deocamdata. Oamenii mai sunt inca in strada, desi pesedeii inca se mai amagesc c-au meritat voturile primite din lipsa de alte optiuni mai serioase.