ANP: Proiectul de Statut al angajatilor din penitenciare este in pericol de a fi promovat in dezavantajul intereselor acestora

ANP: Proiectul de Statut al angajatilor din penitenciare este in pericol de a fi promovat in dezavantajul intereselor acestora

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) considera ca exista riscul ca Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special  din Administratia Nationala a Penitenciarelor sa fie promovat in Parlament si adoptat in dezavantajul intereselor angajatilor din penitenciare.

Aflat in dezbatere publica pe site-ul oficial al Ministerului Justitiei, inca din data de 02.02.2017, Proiectul de statut al angajatilor din penitenciare, in ceea ce priveste procedura disciplinara si raspunderea patrimoniala nu are capacitatea de a acoperi toate elementele de interes pentru sistemul administratiei penitenciare.

Inca din prima zi de la publicarea proiectului pe site-ul oficial al Ministerului Justitiei, organizatiile sindicale au atras atentia asupra pericolului adoptarii acestuia intr-o forma paguboasa pentru angajatii din penitenciare. Organizatiile sindicale acuza modul netransparent al promovarii proiectului si lipsa dialogului social real al Ministerului Justitiei cu partenerii de dialog social. Sindicatele solicita constituirea de urgenta a unui grup de lucru (MJ-ANP-Sindicate) care sa definitiveze intregul proiect de statut.

Anunțuri

11 comentarii

 1. asa de mult va place sa dialogati cu unii pe care chiar nu-i intereseaza de munca celor care intr-adevar muncesc in penitenciar, in timp ce ei, la minister FAC TOTUL doar pentru hotii lor iubiti…..

  1. acesti „unii” sunt interpusii smecherilor care vor sa puna mana pe sistemul penitenciar, stim si de ce…Acesti „unii” joaca țonțoroiul pe legile anp-ului. Atat timp cat Țonțoroii servesc intereselor smecherilor si deloc ale celor ce muncesc in penitenciar(desi la fisa postului scrie ca, cu asta se ocupa) se vor gasi tot timpul motive de retragere sau amanare a proiectului. Țonțoroii vor aştepta un alt moment potrivit(vezi inscaunarea iepurelui chior, tensiuni sociale,etc..)pentru a forta intrarea pe flux,in aceeasi maniera, a proiectului si de ce nu cu o formula „imbunatatita” in sensul extinderii puterii. Pana atunci Țonțoroii joaca alba neagra, uite proiectul..nu-i proiectul…pe fondul zgomotoasei masinarii de intoxicare uitata …pe mana copiilor („facem.”,”rezolvâm”,”va sun”” voi veni”,” in curand voi fi acolo”etc..cand de fapt nu se intampla nimic iar daca aveti exemple pozitive le puteti,cred,exprima pe bloguri pentru a le putea cunoaste si intelege cu totii.)… De ce suntem noi fortati sa asistam la țonțoroiala asta ieftina si de prost gust…nu stim ….Poate ne raspunde dl Vulpe sau mâcar sa ne încurajeze si sa ne spuna ca că nu Statutul e blestemat ci că ne poartă Țonțoroii…. Ghinion !

   1. Tot „unii „acestia, au instalat un robot , la capatul firului ,care are raspunsuri la toate problemele oamenilor disperati care se agata ( multi de buna credinta si in necunostinta de cauza)de sperante desarte :”am stabilit intalnire cu Mj in leg cu aceasta problema „am stabilit intalnire cu directorul general in chestiunea asta”, „problema dvs e in curs de rezolvare”, „aveti mare dreptate in ceea ce spuneti”,”apreciem pozitia dvs”,”vom avea in vedere ceea ce ne semnalati ” si lista poate continua la nesfarsit in aceeasi nuanta deraiata. Tot robotul ne spune o chestie interesanta si anume ca „m-am batut cu totii directorii” dar uita sa ne spuna ca….pe burta..probabil nu simte nevoia sa se repete ptr ca stie toata lumea… dar poate ca nu stie chiar toata lumea…Un raspuns halucinat al robotului ,la un semnal ,news alert, al unui apelant, care indeamna sa rupa pisica in doua ,acesta raspunde ca „pisica nu exista”… Stim ca robotul nu are pisica la purtator, a confirmat si el ,tot in timpul unor apeluri publice , dar nu despre pisica aia era vorba ci cu siguranta se referea la necesitatea luarii unor decizii in forta si de bun simt care ar transa lucrurile…. Robotul asta, dupa cum se observa, da rateuri la greu, de ani de zile,daca pana acum credeam ca se mai poate repara ceva la el, in momentul de fata spunem, siguri pe noi, ca robotul asta e defect din fabricatie si ca trebuie schimbat urgent!!!!@

 2. Dl Vulpe ne spune că MJ-ul , pe vremea lui Ciordache, a postat proiectul in dezbatere publică, se spală pe mâini si nu pare să şi-l asume.
  Rezultă că, această Caricatură a fost plăsmuită, în timpul unei şedinţe de masaj , pe genunchii tătucului Bejan, din pixul cu cerneală roşie al dependenţilor , pentru că e lesne de inteles că actorii principali şi-au conceput împreună scenariul şi distribuţia filmului de prost gust , care are ca subiect apărarea si impunerea intereselor abuzive ale acestora , comedie neagră pe care-o vedem proiectată, cu multă obrăznicie , sub numele de Proiect. …Avantajele arhicunoscutei cumetrii dintre cei doi saltimbanci, funcţional vorbind, cred că le vedem cu toţii azi..la tv..
  Giruetele cu botul maro, ale dependenţilor, conectate la conducta roşie de interese meschine, neanticipând faptul că istoria se poate schimba de la o zi la alta, că oamenii au evoluat foarte mult şi că au reactii, şi–au deconspirat planurile necinstite, ascunse în aşa zisul Proiect, prin seria de acţiuni primitive la care am asistat zilele acestea mai exact expunerea noastră,obligatorie, la o formă de manipulare şcolăreasca în spatele căreia stă de fapt intenţia de transpunere a veleităţilor acestor şefi de trib în funcţii ereditare extinse, precum şi tendinţa capilor fără de cap de a instaura abuzul, pentru a îndepărta corectitudinea, profesionalismul şi bunul simţ, şi a o îndrepta spre realizarea comunei sclavagiste anp-iste.

  Dl. Vulpe are obligaţia funcţională şi morală de a întrerupe acest proces de cristalizare început de domnii dependenţi şi de a iniţia şi concretiza discuţii cu independenţii acestui sistem pentru a aşeza lucrurile în matca lor firească….

 3. Domnule Dumitrascu, cred ca putem sa ne dam doctoratul in problemele de Statut, de fond ori de forma. Cu siguranta, este mult mai bine sa lasam asa cum este proiectul, la un moment dat, si sa-l aruncam, la dreak, odata, in Parlament. Acolo, vom fi prezenti la comisii si pe langa comisii zi de zi, daca va fi nevoie, sa il facem cum trebuie. Dar numai lasati-l sa plece cat mai repede din sertarele MJ catre Parlament. Este un moment bun acum. Stim ce vorbim. D-na Birchall este in tema. Sa nu ne dam cu stangul in dreptul, din nou. In rest, suntem alaturi de tot ceea ce va intreprinde sindicatul in speta. Va dam un exemplu de scenariu horror. . Ne intalnim cu ministrul interimar, facem scandal ca avem probleme cu anumite articole din proiect privitoare la procedura disciplinara, ca dorim sa fie incluse in proiect si celelalte articole, dar avem si acolo niste observatii. Ministrul holbeaza ochii si ne pune la masa dialogului, pentru a 45-a oara in ultimii 7 ani. La nici 48 de ore, prim ministrul decide numirea unui ministru plin al justitiei. In persoana ilustra a d-lui Cazanciuc sau alta persoana care nici nu a stiut ca penitenciarele tin de MJ, pana acum. Game over. O luam de la capat.

  1. P.S. Acest proiect de Statut este ca un blestem, ca legenda mesterului Manole, se pare. A mai aparut o goanga. Neverificata, de aceasta data. Se spune ca este foarte posibil, in curand, poate chiar in timpul negocierilor MJ-sindicate-ANP, sa fie declarate neconstitutionale si alte norme, nu numai referirile la procedura disciplinara. De exemplu, cele cu privire la promovarea prin concurs in cadrul ANP.

  2. Asta este un scenariu , al doilea , poate nu mai este nimeni interesat de vre-un dialog , ulterior . Doar sa ne intitulam politie penitenciara , putem pierde alte drepturi , drept este ca si masurile disciplinare trebuiesc puse la punct . Nu trebuie sa ne grabim , deocamdata statutul este in favoarea noastra .

  3. ……decât să abandonăm proiectul ăsta nu mai bine scăpăm de râiele care ne împiedică să-l finalizăm…..???? De una am scăpat.ar mai fi cealaltă….

  4. Cu privire la proiectul de modificare a legii 293 am vazut ca o parte a cititorilor indeamna la dialog( o cale plina de imprevizibil) o alta parte sugereaza trimiterea lui in parlament. Si mai exista o alta parte nesimnificativa care cu cateva zile in urmă isi doreau proiectul, acu nu-l mai vor….Indiferent de calea aleasa proiectul trebuie rezolvat intr-un fel sau altul….Pierzatorii reali suntem noi negrii de pe plantatie, care suntem la dispozitia unor iresponsabili si platim cu vf si indesat nesabuintele pe care unii le- au facut si le fac in continuare…. Īntreb si eu domnule Dumitrascu in mana cui sta initiativa demararii cailor premergatoare finalizarii proiectului? Mie mi se pare o bataie de joc maxima maniera in care se joaca la loto soarta noastra profesionala…Cred ca s -a mers mult prea departe…

 4. ati zis asa:
  „Inca din prima zi de la publicarea proiectului pe site-ul oficial al Ministerului Justitiei, organizatiile sindicale au atras atentia asupra pericolului adoptarii …….”

  02 februarie 2017 data supunerii dezbaterii publice MJ
  08 februarie -data anuntului privind solicitarea de retragere

  care e varianta corecta???

  a. 8 zile-2 zile = 1 zi
  b. 8 zile-2 zile= ZERO adică din prima zi

  UFFF…m-am încurcat… e cam greu….cred că..trebuie să dezbatem ” prima zi” mai intâi…… atunci aflăm si raspunsul corect care cu siguranta este … a sau b….ce dreak. se întâmplă…mi-a intrat si niste praf în ochi….

Comentariile sunt închise.