Proiecte pentru imbunatatirea conditiilor de detentie

Proiecte pentru imbunatatirea conditiilor de detentie

Mai rar, dar se intampla. In presa locala din Prahova apare o relatare pozitiva referitoare la Penitenciarul Targsor. Penitenciarul are acum capacitatea de 700 de locuri dupa extinderea din 2015 – 2016, in custodie fiind la acest moment aproximativ 580 de detinute. Pentru ca inca mai exista probleme cu supra-aglomerarea pe diverse regimuri de detentie, directorul anunta ca mai are si alte planuri insa asteapta finantarea.

Situatia nu este insa unicat. Se intampla in mai toate penitenciarele din tara, doar ca asta nu prea ajunge in presa nefiind chiar stire. N-ajunge nici la politicienii pro-gratiere care urla ca din gura de sarpe ca ce nasol si ce urat e la puscarie. Sigur, deseori fiind ei insisi amenintati de cate-un dosarel penal care risca sa-i aduca tocmai acolo unde ferestrele sunt decorate cu gratii iar usa sta inchisa.

Poate ca n-ar strica deci daca ANP ar promova mai intens proiectele locale de imbunatarire a conditiilor de detentie. Nu de alta dar se intampla si nu e in ordine sa lasam propaganda puscariasofila sa ne creeze o imagine nemeritata. Sigur ca sunt o gramada de lucruri de facut, dar asta nu inseamna ca balariile debitate cu incredere in public de tot felul de interesati nu trebuie combatute in niciun fel.