De ce n-au sapca paturile de puscarie

De ce n-au sapca paturile de puscarie

Penitenciarul Braila a facut anul trecut o achizitie pentru 600 de paturi, pe care le-a si primit si acum le instaleaza. Paturi metalice, de puscarie. Facute sa reziste si sa nu le rupa domnul detinut la revolte pentru a le folosi drept arme. Mai aveau si ceva cutii metalice sub primul nivel pentru depozitarea diverselor bunuri pe care le au detinutii.

Am vazut in cateva imagini camerele dupa amenajare. Intr-o camera curata, cu saltele si cearceafuri noi, n-arata deloc rau. Doar ca acum un cotidian local e suparat pe paturile de lux, pe motiv ca… n-au sapca aia din bancuri. Evident ca daca nu s-ar fi cumparat problema era, desigur, ca au sapca.

Din cele 600 au fost montate deja vreo 200 procesul fiind ingreunat de faptul ca detinutii trebuie mutati din camera in camera, dupa care camerele trebuie reparate si igienizate inainte ca detinutii sa fie mutati. De aici una dintre supararile locale, anume ca acele paturi grunduite si vopsite stau in curte si nu sunt puse la adapost. De parca masinile nu stau la fel cu anii si nu-i un capat de tara, in acest caz fiind vorba de cateva zile.

Pentru inedit banuiesc, desi penitenciarul a transmis informatiile corecte, autorul sustine ca paturile nu incap in camere si ca ar trebui rupte grilaje si daramati pereti pentru a fi introduse. Lucru neadevarat, desi e drept ca pentru a facilita instalarea si pentru a nu se plimba cu sute de paturi pe holuri acestea sunt urcate printr-o fereastra de la etajele superioare. Dar asta nu era suficient de spectaculos.

Si pentru ca mai trebuia gasit ceva, o alta problema e ca s-a reparat stratul de asfalt din curte si s-a mai lucrat cate ceva la curtile de plimbare, autorul articolului stiind sigur ca de fapt alte lucrari trebuia sa fie facute cu prioritate, lucru pe care penitenciarul fiind mai in tema il neaga. Oricum, nici sapca asta nu pare a sta cum trebuie dupa cum nici conflictul de acolo nu pare sa se stinga curand.

In context, valoarea achizitiei a fost de 90.000 Euro si s-a efectuat prin SEAP. Iar ultima data paturile cu pricina au fost schimbate prin 1983. Nu stiu daca 650 de lei este un pret corect pentru un pat metalic de puscarie cu scari si cutie. Pe vremuri avem cu ce sa le facem la Aiud, dar s-a ocupat un fost ministru care acum se da destept pe la televizor sa inchida fabricile din penitenciare. Asta e insa o alta discutie, pentru un alt articol.

8 thoughts on “De ce n-au sapca paturile de puscarie”

      1. “De parca masinile nu stau la fel cu anii si nu-i un capat de tara, in acest caz fiind vorba de cateva zile.”Pai,n-ati vazut si masini tinute in garaj?

        Like

  1. si de ce nu se ocupa BAGR cu aceste licitatii la nivel central? s-ar obtine un pret mai mic fiind vorba despre mii de paturi! cand ati fost director general adjunct spuneti-ne cum a fost cu redistribuirile ofiterilor cazuti la concursul pentru functii de conducere!

    Like

Comments are closed.