Periodic apare cate-un destept care anunta solutia miraculoasa pentru penitenciare. Banuiesc ca e valabil si pentru alte domenii, dar cum de penitenciare sunt interesat prin natura experientei profesionale asta imi sare in ochi. Una dintre ‘solutiile’ anuntate de diverse guverne si diversi opinanti ar fi finantarea externa, si nu stiu ministru care sa fi supravietuit mai mult de doi ani la justitie si care sa nu anunte ca, gata, e rezolvata.

Mai nou Ana Birchal, ministrul nu-stiu-carei-trebi, ne anunta ca vin bani de la Bruxeles pentru penitenciare. Mai precis asta spune pentru presa, pentru ca – altfel – e doar asa o idee pe care dansa o exploreaza. Iar ca dansa au mai fost. Predoiu, de exemplu, chiar a anuntat ca se afla intr-o faza avansata pentru a obtine finantarea. Era chiar in perioada cand doamna Birchal disparuse din politica in urma unui scandal sexual.

Acu’ iat-o vorbind despre deschidere, preocupare si ingrijorari pentru situatia din penitenciare, si adaugand prostia aia nascuta din mintea tulbure a ministresei Pruna referitoare la o imaginara amenda de 80 de milioane de euro. Care amenda nu exista dar a dat bine la justificarea urgentei “ordonantelor Dragnea” si iata ca merge oriunde ca doar politicienii nu simt in niciun fel c-ar avea obligatia sa nu minta.

Altfel, s-o sa-si duca nici dansa intentia pana la capat asa cum nu si-au dus-o nici altii care acum fac pe posesorii de intelgenta si stiinturi in materie de penitenciare, dar cand au fost sa demonstreze au zacut pe dansii. La Predoiu ma refer, Cazanciuc nici macar n-a incercat iar Pruna – ca sa nu se complice – a dat banii inapoi la buget si s-a ocupat voiniceste cu metafore si minciunele timp de-un an.