Gata! Am scapat! Birchal rezolva problema penitenciarelor

Gata! Am scapat! Birchal rezolva problema penitenciarelor

Periodic apare cate-un destept care anunta solutia miraculoasa pentru penitenciare. Banuiesc ca e valabil si pentru alte domenii, dar cum de penitenciare sunt interesat prin natura experientei profesionale asta imi sare in ochi. Una dintre ‘solutiile’ anuntate de diverse guverne si diversi opinanti ar fi finantarea externa, si nu stiu ministru care sa fi supravietuit mai mult de doi ani la justitie si care sa nu anunte ca, gata, e rezolvata.

Mai nou Ana Birchal, ministrul nu-stiu-carei-trebi, ne anunta ca vin bani de la Bruxeles pentru penitenciare. Mai precis asta spune pentru presa, pentru ca – altfel – e doar asa o idee pe care dansa o exploreaza. Iar ca dansa au mai fost. Predoiu, de exemplu, chiar a anuntat ca se afla intr-o faza avansata pentru a obtine finantarea. Era chiar in perioada cand doamna Birchal disparuse din politica in urma unui scandal sexual.

Acu’ iat-o vorbind despre deschidere, preocupare si ingrijorari pentru situatia din penitenciare, si adaugand prostia aia nascuta din mintea tulbure a ministresei Pruna referitoare la o imaginara amenda de 80 de milioane de euro. Care amenda nu exista dar a dat bine la justificarea urgentei “ordonantelor Dragnea” si iata ca merge oriunde ca doar politicienii nu simt in niciun fel c-ar avea obligatia sa nu minta.

Altfel, s-o sa-si duca nici dansa intentia pana la capat asa cum nu si-au dus-o nici altii care acum fac pe posesorii de intelgenta si stiinturi in materie de penitenciare, dar cand au fost sa demonstreze au zacut pe dansii. La Predoiu ma refer, Cazanciuc nici macar n-a incercat iar Pruna – ca sa nu se complice – a dat banii inapoi la buget si s-a ocupat voiniceste cu metafore si minciunele timp de-un an.

9 thoughts on “Gata! Am scapat! Birchal rezolva problema penitenciarelor”

 1. PRIVITI CUM COPILUL ARE NEVOIE DE MAMA SA …. CÂTA POEZIE..

  Livrarea banilor a avut loc în biroul lui Geoană, din Kiseleff, la scurtă vreme după ce acesta avusese o întâlnire oficială cu o delegație străină, în cadru apărând și secretara acestuia. “O modestă contribuție la campania electorală a partidului”, spune Birchall. Ea pomenește și de un fotoliu parlamentar, totodată. Birchall se scuză, în două rânduri, pentru faptul că nu a avut și un plic pentru a pune banii pe care Geoană îi ia și îi bagă în buzunar.
  „A existat o donatie din partea mea explicit destinata pentru campania electorala a partidului din dorinta castigarii a cat mai multor procente, procente care asigurau cat mai multe locuri eligible, locuri eligibile pentru care ma pregateam si candidam si eu in competitia interna din partid”, a precizat ulterior Birchall. – ziare.com

  Like

  1. …doamna s-a autofilmat atunci când i-a dat mită lui Mircea Geoană, fostul președinte PSD, făcând apoi public la momentul potrivit, când trebuia să-i fie dată lovitura de grație lui Mircea Geoană, după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2009, acest film.

   Like

 2. Are dreptate!Asa era scris cu litere de platina si alpaca,in vechea Lege nr.23 din 1963.O propun ministru plin si la Justice!Nu ii strica 2 salarii de ministru. Am zis!

  Like

Comments are closed.