Aflat in plin elan de legiferare, ANP reinvie un proiect vechi de modificare a statutului personalului (strict referitor la procedura disciplinara). Demult s-a mai facut un fel de consultare surdo-muta in sensul ca s-au cerut observatii, au fost ignorate, dupa care proiectul a fost promovat exact asa cum fusese initiat, fara sa-i fie mutata vreo virgula. Stiu. Ati mai vazut. Nici macar nu mai mira o astfel de practica absolut scandaloasa.

Evident, sindicatele vazand asa o porcarie, incep a reactiona si-ai aminti ANP ca altceva a promis prin toamna cand s-a vazut in postura de a duce si pierde in final o batalie cu propriul personal pentru fandoselile ministresei pruna. Sigur ca acum exista alt ministru, asta nefiind nici macar capabil intelectual de fandoseli, dar problema ramane iar proiectelor de lege li se aplica exact aceleasi reguli privind consultarea de prin 2003.

Acum vreun an si 6 luni era urgenta, dar urgenta, modificarea redescoperita azi ca fiind urgenta. Nu avem comisii de disciplina, iar obligatia de acum niste ani cand s-a pronuntat Curtea Constitutionala, era ca legea sa fie modificata in 45 de zile. S-a lucrat atunci, s-au mai propus si alte modificari utile la statut, dar totul s-a facut pierdut prin sertarele ANP si n-a fost vreodata promovat.