Parlamentul Romaniei a aprobat Bugetul de Stat. ANP primeste, pentru 2017, un buget mai mic decat cel din 2016.  ANP are buget complet pe salarii, pentru a putea continua angajarile. Pe investii planul ar fi sa inceapa constructia la doua penitenciare, sa fie amenajate 524 de noi locuri de cazare pentru detinuti si sa fie modernizate alte 700. Vom fi aici si la anul vom vedea daca s-a intamplat.

Bine-ar fi sa se intample, desi se pare ca e mai usor sa facem 40 de Mall-uri decat un studiu de fezabilitate pentru un penitenciar. Nu ca n-ar fi bine sa nu fie cazul sa mai face, penitenciare, dar asta ar fi o solutie reala la problemele cu CEDO. Posibil tehnic, dar extrem de improbabil imediat ce politicienii si afaceristii care poarta momentan steagul reformei penitenciare din motive de prezenta in puscarie in calitate de detinuti, vor fi liberati.

De ce mai mic bugetul? Pe motiv de Pruna si de conflict cu vechiul director general. Sfertocrata n-a semnat nimic pana prin iulie, motiv pentru care s-au blocat si proceduri de achizitii si lucrari de investitii si orice. Asta pentru cei care deja au un sentiment de dor de Pruna, acu ca s-a dovedit ca se poate si mai prost si chiar s-a ajuns la un record de stupizenie ministeriala care probabil nu va fi depasit multi multi ani de acum inainte.