In chestiunea siluirii justitiei in miez de noapte pe motiv de “v-am castigat voturile, acu’ facem ce vrem”, uimeste doar tupeul actiunii cu pricina, incercarea in sine nefiind nemaivazuta. Primul ministru e surprins practic cu pantalonii in vine de presedinte, promite ca nu mai face, dupa care la ceas de seara o asteapta pe justitia intr-un loc intunecat si-si face mendrele cu dansa. Dupa care explica senin ca asa i-a venit, urgent.

Daca n-ar fi fost reactia asta extraordinara si dezincriminarea abuzului si gratierea ar fi trecut cu tot efortul asta sustinut pe care-l fac acum faptasii de a-si ascunde urmele. Ii si auzi tanguindu-se precum ca strada le cere capetele alea seci desi au castigat alegerile. Nu fizic desigur. Vor sa-i vad pe natangi plecati pentru ca si-asta e normal: daca faci prostii platesti. Nu inseamna ca daca i-ai convins pe romani sa-ti dea votul majoritar faci cu votul asta ce te taie capul.

Ne asteptam asadar ca strada sa doboare guvernul asta, contra-manifestatiile organizate de partidul la guvernare fiind de-a dreptul penibile in raport cu ce se intampla in fiecare seara in Piata Victoriei. Nimeni nu se poate pune cu cateva sute de mii de protestari, cu toata propaganda prosteasca despre faptul ca Soros i-ar plati sau ca cei din piata sunt totuna cu Iohannis, nici asta mai breaz doar ca pe alt val.

CTP citeaza intr-un articol din caietele grefierului: “Rog instanta sa consemneze ca circumstanta atenuanta faptul ca am predat tot ce furasem militiei care ma astepta la iesirea din bloc”. Exact asta face acum Guvernul. De vazut daca asta se va lasa cu puscarie pentru abuz in serviciu sau doar cu demitere pentru prostie. Strada insa va castiga. Castiga de fiecare data.