In dorinta de a-si mai spala Guvernul a dat publicitatii stenograma sedintei de Guvern din 31 ianuarie 2017 in care Ciordache pretindea ca are toate avizele pe proiectele adaugate suplimentar pe ordinea de zi (seara tarziu in cazul ordonantelor pe sest). Ce sa zic?! De-a dreptul virginal. Nimeni n-a stiut, si toata lumea a sustinut nestiind exact ce, dar fiind siguri ca e bine. Drept urmare spera sa-l decapiteze pe nefericitul asta de Iordache si sa se spele de pacate.

Guvernul a aprobat, duminica, abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale si a declasificat stenogramele sedintelor de Guvern din 31 ianuarie 2017 si din 18 mai 2016, anul trecut fiind modificate Codurile penale tot prin ordonanta de urgenta. Ordonanta de urgenta de abrogare a OUG 13/2007 privind modificarea Codurilor penale a fost publicata duminica in Monitorul Oficial.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, i-a dat asigurari premierului Sorin Grindeanu, in sedinta in care a fost aprobata OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, ca aceasta ordonanta are toate avizele necesare, lucru confirmat si de secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc.

“Domnule prim-ministru, va rog sa suplimentam ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau doua dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizeaza evitarea unei hotarari pilot de la CEDO. Si aici discut de proiectul de lege privind gratierea unor pedepse. Nu am avut nevo… Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Melescanu. Si cel de-al treilea, va rog sa suplimentam si cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala”, a spus ministrul Justitiei, Florin Iordache, in timpul sedintei Executivului din seara zilei de 31 ianuarie 2017.

Sursa: Mediafax