Sindicatele din penitenciare solicita dezbatere publica pe Legea 293/2004 Statutul politistului de penitenciare

Sindicatele din penitenciare solicita dezbatere publica pe Legea 293/2004 Statutul politistului de penitenciare

Presedintele Sindicatului Solidaritatea Dolj, Radu SCHIOPU, solicita ministrului Justitiei Florin IORDACHE organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special  din Administratia Nationala a Penitenciarelor (Statutul politistului de penitencare) in ceea ce priveste procedura disciplinara si denumirea de “politist de penitenciare” a angajatilor din penitenciare.

Catre domnul Florin IORDACHE,

Ministrul Justitiei
Bucuresti, Str. Apolodor, Nr.17, Sector 5

Stimate domnule ministru,

Sindicatul Solidaritatea Dolj este o organizatie independenta, a carei misiune este a de a apara drepturilor angajatilor din sistemul penitenciar romanesc prevazute de legislatia nationala, pactele, tratatele şi conventiile internationale la care Romania este parte, precum si in acordurile de munca.

In calitate de asociatie legal constituita si in temeiul art. 6, alin. 7 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, va solicitam organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special  din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Va reamintim ca, potrivit art.7, alin. 9 din Legea nr. 52/2003, organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de lege este obligatorie daca acest lucru a fost cerut in scris de catre o asociatie legal constituita.

Proiectul a fost afisat in vederea dezbaterii publice pe pagina de internet a institutiei pe care o conduceti la data de 02 februarie 2017, fara a fi stabilit un termen pentru primirea de comentarii si propuneri.

Avand in vedere deosebitul impact pe care prevederile proiectului il pot avea asupra drepturilor angatilor din sistemul penitenciar romanesc, in numele membrilor de sindicat pe care ii reprezentam, va solicitam sa stabiliti o intalnire de lucru pentru a va putea inainta observatiile si propunerile noastre formulate potrivit alin. (4) din Legea nr. 52/2003.

Va rugam sa ne comunicati la adresa: str. Vasile Alecsandri, nr. 89, mun. Craiova, jud. Dolj, precum si la adresa de mail: solidaritatea.craiova@fsanp.ro data si locul unde urmeaza sa fie organizata dezbaterea publica.

Cu stima si consideratie,

Radu SCHIOPU

Presedinte