Nu inseamna ca s-a rezolvat problema. Au mai fost avize de acest gen si nu s-a intamplat nimic. Au fost chiar si planuri mai marete si degeaba. De vazut, deci, ce se va ingtampla.

”La investitii avem niste prioritati si in acest an vom finaliza anumite tribunale si judecatorii, iar in ceea ce priveste Administratia Nationala a Penitenciarelor avem o crestere fata de anul trecut”, a declarat ministrul Justitiei, Florin Iordache.

El a sustinut ca a avizat constructia a doua noi penitenciare, modernizarea actualelor conditii de detentie si cresterea indemnizatiei pentru hrana cu 50%.

”Prioritatea ministerului este aceea de a construi acel cartier pentru justitie, sustinem in continuare. Din pacate, s-a pierdut un an, a fost un memorandum semnat de vechea conducere a ministerului, prin acel memorandum pe care noi l-am preluat, din fericire avem si sumele necesare pentru construire, ne-am intalnit ieri cu Banca Mondiala, in cadrul acelui memorandum sunt alocate surse pentru constructia unui nou sediu pentru Inalta Curte, pentru ca conditiile in care isi desfasoara judecatorii de la Inalta Curte activitatea sunt conditii improprii si noi sustinem in continuare”, a detaliat Florin Iordache.