Sindicatele din penitenciare descopera cu surprindere ca Dragnache asta promoveaza si o lege de modificare a statutului personalului din penitenciare, exact in materie disciplinara, si fara consultare. Pesedeii recidiveaza si-o s-o tot faca acu’ ca se vazura la carma pentru urmatorii 4 ani. Numa’ sa nu se intample surprize.

Ieri, Ministerul Justitiei ne-a trimis spre consultare proiectul de modificare a legii 293/2004.images Dar a facut acest lucru in stilul in care a promovat ordonantele cu cantec. In loc sa ne asezam la masa, asa cum faceam mai demult si pe lucrurile importante cadeam de acord in cadrul grupurilor de lucru, au ales modul de lucru din timpul mandatului ministrului Pruna.

Si au ales sa inceapa cu stangul tocmai cu statutul personalului. Au gandit ca cea mai mare prioritate este procedura disciplinara si raspunderea patrimoniala, nu statutul in ansamblu. Au ,,rezolvat” problema numarului de posturi, uitand de zecile de mii de zile de concediu neefectuate, avand de efectuat zile de concediu din anul 2015, au uitat de promovarea HG-ului cu modificarea normei de echipare, tocmai pentru a asigura echipament de iarna celor care fac serviciul in gerul de afara, au uitat de cele peste 1.5 milioane de ore efectuate si jumatate din ele nerecuperate, au uitat de faptul ca avem colegi care sunt platiti mai prost decat alti colegi, desi au aceeasi functie si indeplinesc aceleasi sarcini de serviciu, au uitat ca avem colegi care lucreaza in conditiii deosebit de periculoase si nu sunt platiti pentru asta.

Va cerem domnule ministru o intalnire saptamana viitoare in care sa lamurim definitiv aceste aspecte, dupa care sa ne asezam serios pe treaba. Organizatiile sindicale din sistemul penitenciar au crezut in altfel de dialog decat cel purtat in strada, ca pe timpul ministrului Pruna. Vedem ca suntem in aceeasi situatie. Nu ne faceti sa devenim nevoiti sa adoptam aceeasi atitudine. Nu ne dorim dar daca este nevoie stiti sau ar trebui sa stiti ca nu dam inapoi. Avem demnitate, oferim respect dar asteptam acelasi lucru.

Sursa: fsanp.ro