Guvernul hotoman primeste un cartonaj rosu si din partea celei mai mari confederatii sindicale din Romania. Cartel Alfa condamna adoptarea pe ascuns a legii care-i scapa de dosare pe politicieni.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA cere guvernului sa retraga Ordonanta 13/2017, care modifica Codul penal si Codul de Procedura Penala, potrivit unui comunicat de presa. Cartel ALFA se declara “solidara cu miscarea publica de protest”.

Cartel ALFA, condus de Bogdan Hossu, considera adoptarea de urgenta a “ordonantei Dragnea” drept un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat intr-o societate democratica.

Motivul? Modul in care s-a facut, fara a respecta procedura de avizare prealabila (ceea ce a impiedicat o reactie normala si in timp util), in ciuda reactiei publice vehemente, a institutiilor statului care s-au exprimat impotriva, in lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii.

Sindicalistii arata ca “modul acesta de a guverna creeaza un precedent periculos si extrem de ingrijorator pentru alte proiecte de lege prevazute a fi realizate in urmatoarea perioada, intr-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sanatatii, legea educatiei, legea salarizarii bugetare, legea functionarului public, Codul economic, etc”.

Sursa: HotNews.ro