Mustaciosul ala de Dragnea pare ca-si lasa in off-side aliatii puscariasi – patroni de trusturi media dupa ce astazi a iesit tulburat de amenintarea puscariei din instanta. Drept urmare s-a decis sa-si rezolve el problema prin ordonanta de urgenta si sa dezicrimineze abuzul in serviciu si sa lase gratierea, cea care-i intereseaza pe puscariasii cu televiziuni, pentru mai la vara si daca s-o putea.

De vazut asadar daca televiziunile si presa puscarioasa vor intoarce armele cand isi vor da seama ca mustaciosul s-a dat jos din tren dupa ce si-a vazut rezolvata problema si i-a lasat singurei sa-si vada de puscarea. Cel mai probabil nu, pentru ca tot Dragnea va fi la butoane in urmatorii ani, dar – cu siguranta – isi vor schimba tonul. Culmea e ca daca nu impacheta modificarile cu gratierea n-ar fi fost niciun scandal.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat si lider al senatorilor PSD, Serban Nicolae, a declarat ca, din punctul sau de vedere, impartasit si de ministrul Justitiei, gratierea va fi trecuta prin proiect de lege in Parlament, in timp ce modificarile la Codul de Procedura Penala si Codul Penal prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului.

“Decizia este a Guvernului si n-as vrea sa anticipez, dar inteleg ca punctul meu de vedere este impartasit si de ministrul Justitiei, dar asta nu inseamna automat ca va fi insusit de intreg Guvernul.

Exact pe motivatia invocata de Guvernul Ciolos, Ordonanta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala se poate adopta prin Ordonanta de Urgenta, pe motivatia ca in Parlament sta prea mult si intarziem punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

In ceea ce priveste gratierea solutia cea mai corecta ar fi proiect de lege, chiar si in procedura de urgenta, care sa fie trimis la Parlament”, a declarat Serban Nicolae, la Antena 3. Liderul senatorilor PSD sustine ca proiectul de lege privind gratierea ar putea suferi modificari in Parlament, modificari ar urma sa reglementeze si alte neajunsuri din legislatia actuala.

Sursa: Ziare.com