Intr-un editoarial cu un titlu cat se poate de fara echivoc apare urmatoarea intrebare: „Este, ministrul Iordache, un imbecil?„.  Autorul incearca sa raspunda, ministrul parea ieri ca incearca din rasputeri sa fie. Parea nimerit intr-o chestiune pe care n-o intelege si pentru care n-are nici macar din greseala o solutie, alta decat aceea de a urma directivele partidului.

Am doi copii cu studii juridice si cativa prieteni profesori de drept. L-am ascultat, acum un ceas, pe ministrul Florin Iordache, mai marele Justitiei, concluzionand doct in urma dezbaterii pe tema celor doua urgente ale guvernului din care cu onor face parte. Rar mi-a fost dat sa ascult un discurs mai scalamb, scos in expresia unui reinviat Zarone al zilelor noastre.

Domnul Iordache, vorbind pe o tema care se cere pascuta de vite cu gramatica in aparatul de rumegat, a facut vraiste subiectul. Seful lui de partid de la PSD, domnul Liviu Dragnea, e doctor docent, pus sa vorbeasca alaturi de acest fost sef de autobaza din Olt sau de ce naiba a fost, ca pare cu studii mereu neterminate la un seral tarziu, mult prea tarziu spre a mai fi ceva de reparat. Domnul Iordache, constient ca face o hotie, pare prea navleg spre a o duce la cap.

La mine in sat era unul , sofer de basculanta, cu totul imbecil, dar care a iesit la pensie reusind sa nu rastoarne masina decat de vreo cinci ori, dar fara – prin noroc – sa omoare pe cineva. Asta a rasturnat respectul pentru o meserie inalta, a oamenilor cititi, urmasi ai unui rege biblic pus sa judece. Cum sa-l pui pe ministrul de azi sa vorbeasca in fata magistratilor cu stil, ca vor rade tinandu-se cu mana de burta, iar apoi, desfacandu-se din ras, se vor simti insultati? Cum sa-l pui sa raspunda ziaristilor care nu sunt toti idioti sau vanduti?

L-am laudat pe legatorul de buric al Guvernului, domnul Dragnea, cel care-i e si mama si tata si moasa, pentru alegerea la Interne a unei femei care impune prin distinctie, siguranta si negraba in raspunsuri. A urmat respectiva femeie, un liceu filologic intai si, probabil din acest motiv, nu incaleca subiectul cu predicatul si nu pune virgule in logica.

De unde dracu ati procurat hahalera asta ca ministru al Justitiei, domnilor de la PSD-Dragnea? Cum de l-ati nimerit atat de aiurea, atat de agramat, punandu-l sa faca si o mizerie? Poate pentru obraznicie. Aici pare priceput, ca un hot de buzunare prins cu mana pe portofelul tau, gata sa te scoata pe tine hot.

Conferinta de dialog cu ziaristii, a ”ministrului” peste cumpana Justitiei, mi-a aratat – mai mult decat orice – ca la mijloc e o magarie care nu poate fi asumata decat de un individ care pare sfertodoct si nu e, dar care e, cu certitudine, obraznic.

P.S.Am recoltat aprecierile de mai sus in urma unor dialoguri. Nu cu oameni iesiti in strada, ci cu unii care, ca si mine, au stat acasa. Poate ne inselam toti, iar intarziatul in licenta Iordache, nu e bou, cum suna concluzia colectiva, ci noi suntem.

Sursa: AM Press

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un răspuns la “Diagnostic prezumtiv pentru ministrul Dragnache”

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: