TVR prezinta pe larg protestele de ieri seara din Bucuresti si din tara impotriva proiectului gratierii, dar si reactiile la cald ale guvernantilor aflati in acele momente grele prin platouri de televiziune prietenoase.

Noi proteste  fata de proiectele gratierii si dezincriminarii unor infractiuni  au avut loc duminica seara in Bucuresti si in alte 22 de orase ale tarii. Proteste au fost si in diaspora.

In jur de 50 de mii protestatari s-au aflat pe strazile Capitalei duminica seara. Proteste s-au desfasurat si in alte orase, dar si in diaspora. Potrivit unor estimari, numarul participantilor se ridica, in tara, la peste 90.000 de persoane.

ACTUALIZARE 22.00 Premierul Sorin Grindeanu spune ca a urmarit “cu atentie” opiniile care au reiesit in urma protestelor de strada pe tema modificarilor legislative din domeniul Justitiei, precizand ca multe dintre acestea “au avut distorsiuni”.  “Eu am facut o declaratie legata de protestele de saptamana trecuta si am spus ca respect opiniile argumentate. E un drept legal sa protestezi in Romania, atat timp cat faci lucrurile acestea in mod pasnic si cat nu deranjezi pe altii, pentru ca daca se depaseste aceasta limita, intram intr-o cu totul alta zona. (…) E dreptul cetatenilor sa faca acest lucru, le respect aceasta opinie. Ba mai mult decat atat, am vazut si am urmarit cu atentie in aceasta perioada opiniile care au reiesit din aceste mitinguri, multe dintre ele pot sa le cataloghez ca au avut poate distorsiuni, ca sa nu spun altceva. De ce? Pentru ca a contat sursa sau modul in care au fost prezentate”, a declarat premierul la un post tv, citat de Agerpres.

ACTUALIZARE 21.25 Protestele s-au incheiat in Capitala, oamenii se indreapta spre case. Nu au fost semnalate incidente.

ACTUALIZARE 20.45 Potrivit unor estimari, aproximativ 100 de mii de oameni au iesit la proteste in Bucuresti si in tara. O parte dintre manifestanti au ajuns deja la Guvern, dar coloana de manifestanti se intinde pana la Piata Romana.

Citeste tot articolul aici.