Sigur ca n-o sa accepte, nici nu si-a vazut bine biroul fiind dansul ocupat cu gratierea asta. Inca n-am vazut pe vreunul sa-si dea demisia de rusine, din incompetenta sau de bun simt.

Dezbaterea pe proiectele de gratiere si de modificare a Codului Penal incinge spiritele la Ministerul Justitiei. Dupa numeroase interventii pro si contra, intrerupte de vociferari, ministrului Iordache i s-a cerut demisia.

Mihai Politeanu, membru al asociatiei „Initiativa Romania”, a avut o interventie in care a acuzat Ministerul Justitiei ca a mintit in notele de fundamentare a ordonantelor. „Nu mai sunteti parteneri credibili de dialog”, a afirmat acesta, dupa care a solicitat demisia ministrului Florin Iordache. De asemenea, Politeanu a acuzat Guvernul de redactarea unor proiecte de acte normative cu dedicatie pentru Liviu Dragnea si alti politicieni.

Mihai Politeanu este unul dintre cei care au depus saptamana trecuta un denunt penal la DNA, in care ii acuza pe premierul Sorin Grindeanu si pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, de favorizarea faptuitorului si de prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.

Sursa: Vice.ro