Directorul Penitenciarului Craiova, Adrian-Cristian BECHEANU, condamna proiectul de gratiere initiat de ministrul Justitiei Florin IORDACHE ca fiind netransparent, ilegal si cu dedicatie. Potrivit comisarului sef de penitenciare Adrian-Cristian BECHEANU, gratierea nu se bazeaza pe argumente reale, fiind lipsita de o analiza obiectiva in ceea ce priveste reducerea spraaglomerarii din penitenciare.

Adrian-Cristian BECHEANU, directorul Penitenciarului Craiova, considera ca proiectul de O.U.G. pentru gratierea unor pedepse nu rezolva problema supraaglomerarii din penitenciare, catalogandu-l lipsit de eficienta, singura concluzie verosimila fiind aceea ca scopul proiectului initiat de ministrul Justitiei Florin IORDACHE este de a favoriza anumite persoane condamnate.

Opinia directorului Penitenciarului Craiova, Adrian-Cristian BECHEANU,  potrivit careia gratierea nu poate face obiectul unei ordonante de urgenta, se raliaza conducatorilor celorlalte institutiile ale statului, asociatiilor profesionale si organizatiilor neguvernamentale care reclama lipsa de transparenta a ministrului Justitiei Florin IORDACHE, dar si lipsa unei nevoi sociale stringente care sa justifice gratierea prin ordonanta de urgenta.