Atitudinea post-detentie a lui Becali  ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru cei care au impresia ca facand favoruri detinutilor cu bani scapa de injuraturile ghiolbanilor. Nu e cazul, si nu e vorba doar despre Becali, desi in cazul de fata favorurile le-a facut oranduirea Bejan, suturile le incaseaza administratia Vulpe.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus luni, la dezbaterea de la Ministerul Justitiei, ca OUG privind gratierea este “un proiect smechereste”, pentru ca cel care a furat un carnat este la puscarie, iar un altul care a furat 200 de milioane este gratiat, scrie News.ro. 

Becali a mai spus ca directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi si a cerut ca seful ANP Marius Vulpe, care este prezent la dezbatere, ”sa fie dat afara”.

“Este un proiect smechereste. Va dau cazul Visinescu: iese peste trei ani. De aia oamenii ies in strada. Eu am propus intre trei si patru ani pentru abuz in serviciu. Eu am fost acolo (in penitenciar, n.r.) si stiu. (…) Ala care a furat un carnat e la puscarie, ala care a furat 200 de milioane este gratiat. Directorii de penitenciare sunt stapani de sclavi”, a spus Becali in interventia sa la dezbaterea publica de la Ministerul Justitiei.
Becali a aratat ca cea mai mare problema a puscariilor este Administratia Nationala a Penitenicarelor. „Am un coleg care in patru ani nu a venit niciodata acasa”, a adaugat Becali.

Dezbaterea are loc la o zi dupa ce peste 40.000 de oameni au manifestat in Bucuresti impotriva celor doua proiecte.

Manifestatii la care au participat, in total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminica, si in Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara, dar si in diaspora. O alta demonstratie a fost anuntata, pe Facebook, pentru luni dimineata, in fata Ministerului Justitiei, scrie News.ro.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat ca reprezentantii presei vor avea acces la dezbatere, inclusiv cei care nu s-au inscris pentru participare, anunta RADOR. Timpul alocat fiecarei interventii este de trei minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual.

Proiectul de ordonanta prevede, printre altele, ca sunt gratiate in intregime pedepsele cu inchisoarea pana la 5 ani inclusiv, dar de gratiere nu beneficiaza recidivistii si cei care au comis o serie de infractiuni prevazute de Codul Penal sau de legi speciale, reaminteste Radio Romania Actualitati.

Proiectul de modificare a codurilor penale mentioneaza, printre altele, ca abuzul in serviciu va fi considerat infractiune doar in cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maxima a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de inchisoare.

Sursa: miscareaderezistenta.ro