Ministrul Dragnache se gandise sa interzica accesul presei, oricum a gasit o sala penibila pentru dezbaterea proiectelor pe care incercase sa le treaca pe sest. Sala n-o schimba desi sunt mult mai multi cei inscrisi la dezbatere, permite insa accesul presei pentru declaratiile de inceput (cele in care-si justifica ei initiativa).

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca accesul jurnalistilor va fi permis la dezbaterea de luni pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, nefiind insa spatiu si pentru camerele de luat vederi.

“La inceputul sedintei, sunt oportunitati de imagini pentru televiziuni apoi in sala vor ramane doar reporterii, daca doresc, pentru a inregistra sau pentru a lua notite. La finalul dezbaterilor voi iesi public pentru a prezenta punctele de vedere rezultate in urma consultarilor. Totul este transparent astfel ca mass-media va avea acces pe tot parcursul intalnirii, cu amendamentul ca nu e loc si pentru camerele de luat vederi”, a declarat, sambata, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ministrul Justitiei, Florin Iordache.

“Precizam faptul ca persoanele care au solicitat in perioada 26 – 27 ianuarie a.c. sa participe la dezbaterea publica organizata de Ministerul Justitiei in data de 30 ianuarie 2017, incepand cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, precum si a proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind gratierea unor pedepse, sunt asteptate incepand cu ora 09.30 la intrarea B, aflata pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, Bucuresti”, se precizeaza si intr-un anunt al Ministerului Justitiei, postat sambata pe site-ul institutiei.

Peste 200 de persoane s-au inscris pana vineri la consultarea de luni organizata de Ministerul Justitiei pe proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Sursa: Mediafax