Presa incepe sa descopere legaturile ministrului Dragnache cu puscaria, de care nu-i tocmai strain decat din perspectiva de asiduu vizitator de pesedisti inpuscariati.

Cateva amanunte despre F. Iordache. Luati cu lamaie! Pentru cine se intreaba cine este acest Iordache, si nu l-a vazut niciodata la televizor pe acest  pesedist, sa spunem ca este un fost subinginer de la Fabrica de Vagoane Caracal. Care a facut Dreptul la Craiova in conditii pe care le banuiti si singuri. Nu mai insistam. Desi ar trebui. Pentru ca legenda locala din Caracal vorbeste despre o coincidenta „stranie” legata de acest episod cu facutul Dreptului de catre Iordache. Poate ca chestorul Bujor Florescu, bun amic cu doamna Iordache, stie mai multe. Numai asa s-ar explica faptul ca Iordache a facut Dreptul la Craiova impreuna cu „colegul” sau, plutonierul-major Diosteanu. Adica socrul, ce s-o mai lungim!

El a fost promovat in politica, la Partidul Socialist, de fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, condamnat pentru coruptie. Si a fost sustinut financiar de niste arabi pripasiti prin Caracal. Condamnati si ei la mijlocul acestui an. La ani grei. Sotia acestui politruc de moda noua, fosta judecatoare Magdalena Iordache, trebuia sa ajunga mai intai, conform tiparului de la Olt, despre care v-am vorbit intr-un alt material, presedinta Tribunalului Bucuresti si mai apoi presedinta Inaltei Curti. Insa prefacerile din ultimii ani au blocat acest DRUM AL OLTULUI din justitia romaneasca. Celor care ridica o spranceana citind aceste lucruri le aducem aminte urmatoarele nume. Maria Huza, fost presedinte Tribunal Olt, presedinta Tribunalul Bucuresti, membru CSM. Lidia Barbulescu, fost presedinte Tribunal Olt, presedinta Inalta Curte, membru CSM. 

Magdalena Iordache a fost doar presedinta Judecatoriei Caracal. Drumul spre presedintia Tribunalului Bucuresti s-a blocat pe drum. A prins insa un post de magistrat la Inalta Curte. Si, implicit, posibilitatea de se recompensa fata de binefacatorul familiei: Adrian Nastase. Da, am lasat surpriza la sfarsit. Protectorul acestui Iordache este Nastase. Vanatorul Adrian Nastase. Magdalena Iordache a facut parte din completul care l-a achitat pe Nastase de in Dosarul Matusa Tamara. Si a tacut malc. Pana si-a facut treaba. In dosarul Trofeul Calitatii, desi fusese din nou repartizata in complet s-a recuzat. Si Serban Mihailescu a fost achitat de Magdalena Iordache. 

Este de notorietate faptul ca Florin Iordache era unul dintre vizitatorii favoriti ai lui Adrian Nastase pe perioada in care acesta a stat in puscarie.

Florin Iordache, mesagerul lui Victor Ponta in Martea Neagra

Daniel Barbulescu, unul dintre deputatii PSD care a fost membru al Comisiei Juridice, si care a participat nemijlocit la votarea in comisie, si mai apoi in plen, a legilor privind amnistia si modificarile la Codul Penal, face dezvaluiri senzationale despre ce s-a intamplat: ,,In ziua aia am crezut ca ne iau cu catuse din plen”, spune deputatul. ,, Mai ales dupa ce a iesit Basescu cu comunicatul, le-am zis unora din comisie care erau in plen, sa vedeti ca ne salta direct de aici, din sala…Bogdan Ciuca daduse in balbaiala si-l injura incontinuu pe Florin Iordache, facuse spume la gura, nu se pot reproduce injuraturile. Ca ala ne bagase in rahat. Si cu dobitocul de Zgonea, cea mai proasta persoana pe care am vazut-o in viata mea. Om mai cretin si mai ingamfat ca asta n-ati pomenit! Tot ce s-a facut in noaptea aia si a doua zi, daca ne inregistra cineva, era puscarie curata. Nimeni nu a stiut nimic, in afara de noi, care puteam sa o patim ca fraierii. Ca noi semnasem, pe Iordache il durea undeva, ca el nu era membru in comisie. El a venit atunci, seara, cu textele care se modificau scrise deja. ,,Oameni buni, eu nu sunt de capul meu, eu va vorbesc in numele lui Victor-n.r. Victor Ponta, am vorbit cu el si acum la telefon si a zis sa facem asa, ca asa e bine” Noi, cand a venit Iordache, eram cel mult 9 insi, nici nu aveam cvorum, dar asta nu e o problema, ca se rezolva, mai ales ca multi semnasera dinainte. Singurul care a mai incercat sa dea niste telefoane a fost unul mai speriat, nici nu imi mai aduc aminte.”

Despre cele doua audieri la DNA, in dosarele Posta Romana si Vlasov nu mai are rost sa intram in amanunte, sunt publice.

Despre faptul ca un fost senator al Romaniei umbla cu un document asupra lui nu insistam. In acel document, care provenea de la SRI, se facea vorbire despre o retea de minori care aveau relatii cu majori, pe la mijlocul anilor ’90. In document era pomenit si un anume demnitar din Olt.

Putem spune insa cu certitudine doua lucruri. 

Unu. Ca in 2012, Ponta s-a deplasat personal la Olt pentru a-l repune pe listele de candidati dupa ce prietenul lui Dragnea, actualul senator Paul Stanescu, il eliminase.

Doi. Dupa caderea lui Ponta, Dragnea l-a convocat pe Iordache in biroul lui Zgonea de la Camera Deputatilor si, dupa aproape trei ore de dat cu capul de pereti, Iordache i-a jurat credinta…

*** Ziarul local Olt-alert/Mafia din Caracal – amputata. Finul deputatului Florin Iordache, la parnaie/11 septembrie 2014 

Deputatul de Olt Florin Iordache a fost cuprins de neliniste in ajun de campanie electorala: finul sau, libanezul Henri Saouma, zis Rico, cunoscut om de afaceri in Caracal, a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscala. Este motivul pentru care, saptamana trecuta, parlamentarul a dat infrigurat cateva telefoane.

 Debut, deci, greu de campanie electorala pentru Florin Iordache, lovit cu leuca de stirea ca finul sau de la Caracal a fost arestat preventiv pentru 29 de zile martea trecuta, impreuna cu alte 13 persoane, printre care si directorul executiv al Fabricii de Zahar Corabia, sirianul Rabie Abdalla. Ambii faceau parte dintr-un grup infractional specializat in infractiuni de evaziune fiscala si care a prejudiciat statul cu opt milioane de euro. Invinuitii au infiintat in Bulgaria si Ungaria societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de la plata TVA. In realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, controlate de membrii gruparii. In cazul lui Rico, importante cantitati de conserve de fructe si legume procesate la Caracal si destinate, in documente, unor firme din Bulgaria ajungeau, de fapt, la complexul comercial Marlorex SRL din Craiova, firma care a mai fost implicata in tranzactii intracomunitare ilegale cu zahar, in cadrul unui grup infractional care a avut legaturi cu Clanul Butoane din Giurgiu si cu senatorul Cezar Magureanu.

Dar finul lui Iordache nu este implicat doar in acest gen de matrapazlacuri. El a pus mana pe mai multe terenuri din Caracal, avand de partea sa aliati de nadejde, precum fostul primar al urbei, Gheorghe Anghel, sub conducerea caruia multe dintre documentele in care era implicata administratia treceau pe la biroul notarului Serban Cernat, presedintele PNL Caracal – el insusi un apropiat al fostului edil si coleg de partid cu Henri Saouma. Cercul are o frumoasa inchidere, pentru ca, dupa cum se stie, Florin Iordache a fost ales deputat de trei in Colegiul 5 (Caracal) cu sprijinul nemijlocit al primarului Anghel si al finului Rico.

Retrospectiva unei prietenii. Legaturi dubioase

Prietenia dintre Florin Iordache si Rico este veche, pecetluita prin inrudirea celor doi ca nas si fin. Povestea lor incepe in urma cu peste un deceniu, atunci cand un grup de arabi a descins pentru prima oara in Caracal. Nimeni nu ar putea spune cu certitudine cum si de ce au ajuns libanezii tocmai in acest oras, dupa ani si ani de afaceri in Bucuresti. Nimeni, in afara de deputatul Florin Iordache, proaspat parlamentar pe atunci, despre care gurile rele din Caracal spun ca el i-ar fi adus pe arabi aici. Asta dupa ce libanezii au infiintat si lichidat mai multe firme in Capitala. Firmele se ocupasera cu comertul, schimbandu-si extrem de des adresele si actionarii.

Pe Henri Saouma (nascut in in 1971, la Beirut) il gasim pentru prima oara in Romania in 1994, ca actionar in firma Etoile Com SRL. Evident ca, o data ajuns in Caracal, el i-a fost prezentat primarului de cursa lunga Gheorghe Anghel. Printre primele actiuni ale libanezului in Caracal s-a numarat si implicarea acestuia in „pomana“ complexului de crestere si ingrasare a porcilor SUINPROD, falimentata de smecherii postdecembristi si vanduta pe mai nimic in comparatie cu ceea ce a reprezentat candva aceasta unitate economica pentru judetul Olt.

Ei bine, dupa ce Primaria Caracal s-a retras, in mod dubios, de la masa credala formata in cadrul falimentului SUINPROD, desi avea o suma importanta de recuperat de la societatea falita, libanezul Saouma si compatriotii sai cu care se insotise ca parteneri de afaceri in Caracal prind, si ei, o halca din cadavrul economic de la marginea orasului, punand mana pe cateva hale ale fostei crescatorii de porci. Cat au scos din vanzarea acestora, pe bucatele, doar ei si romii care au incarcat sute de carute si zeci de camioane cu fier si caramizi stiu. Si, poate, proaspatul parlamentar de atunci Florin Iordache, deloc inocent in legatura cu aceasta afacere. Presa vremii scria ca, sub protectia lui Iordache, vanzarea halelor cumparate la un pret derizoriu a insemnat, in parte, o teapa trasa clientilor romi. Cativa dintre acestia, simtindu-se inselati, au inceput sa faca valuri. Ei s-au lovit insa de un zid atunci cand au incercat sa-si arate supararea institutiilor abilitate ale statului.

Cateva „amanunte“: Iordache era deputat in Parlamentul Romaniei, prietenul si colegul sau de partid Gheorghe Anghel era primarul orasului, iar sotia lui Iordache – presedinte al Judecatoriei Caracal. Romii au ramas atunci cu buza umflata. De atunci, afacerile lui Rico au inflorit an de an la Caracal. El controleaza astazi mai multe firme, intre care se numara SC Monte Verde SRL (specializata in activitati de comert), SC Monte Verde Group SRL (prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor), SC Monte Verde Distribution SRL (comert cu ridicata al fructelor si legumelor) si SC Spartan Paza si Protectie SRL.

Sperante pentru evazionist

Deci, arestarea libanezului adoptat de Caracal a fost o veste trista pentru deputatul Florin Iordache, mai ales din perspectiva campaniei pentru alegerile parlamentare care a inceput vineri, tinand cont ca Florin Iordache va candida pentru un nou mandat de deputat, in Colegiul 3 de data aceasta, si ca libanezul este cunoscut pentru bunavointa sa in materie de finantare electorala.

Pe acest fond, s-ar putea prea bine ca Henri Saouma – Rico sa spere la un sprijin pe care ceilalti 13 invinuiti bagati dupa gratii nu il pot avea; acestia din urma nu au nasa judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (unde a ajuns sotia lui Iordache de cativa ani buni), asa cum are libanezul, care, cel putin pe portalul Tribunalului Dolj, se bucura de un regim special in materie de recurs, declarat in rand cu ceilalti in 6 noiembrie, dar si separat, in 7 noiembrie. O avea asta legatura cu telefoanele infrigurate ale nasului de la inceputul saptamanii trecute? Nasu’ spune ca nu, desi nu prea s-a aratat placut surprins de intrebarea noastra in legatura cu subiectul Rico. „Ce sa declar in legatura cu asta? Prietenia mea cu el este una, iar treaba cu arestarea sa este alta. Nu cunosc pentru ce a fost arestat el, nu stiu ce a facut si nu o sa fac nimic in privinta asta“, a declarat, vineri, deputatul Florin Iordache. Care, pana mai ieri, conducea un superb autoturism de teren ce nu i-a apartinut niciodata (din nou gurile rele caracalene spun ca autoturismul ii apartine finului Rico). Si care, sustin surse judiciare, are motive sa fie nelinistit nu doar din pricina finului, ci si din pricina sa, pentru ca din convorbirile telefonice inregistrate de SRI si folosite ca probe in dosar n-ar lipsi vocea parlamentarului.

*** Ziarul local Olt-alert.ro/Ani grei de puscarie pentru finul presedintelui Camerei Deputatilor, Florin Iordache/28 SEPTEMBRIE 2016

Omul de afaceri Henri Saouma, supranumit Rico, de origine libaneza, patron al grupului de firme Monte Verde din Caracal si fin al presedintelui interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Dolj la opt ani de inchisoare cu executare intr-un dosar in care alti 13 inculpati au primit pedepse cu executare pentru evaziune fiscala. In total, cei 14 inculpati au primit 120 de ani de inchisoare.

Dosarul a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in 2013, lotul inculpatilor cuprinzand 18 de persoane.

„In temeiul art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive de la 6.11.2012 la 24.01.2013. 16. In baza art. 9 alin. 1 lit. c si alin. 3 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 si art. 13 din Codul penal de la 1968 condamna pe inculpatul SAOUMA HENRI la pedeapsa principala de 8 ani inchisoare cu executare in regim de detentie si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b si c C.p. de la 1968 – acesta din urma constand in decaderea din dreptul de a fi administrator al unei societati comerciale, pe o perioada de 5 ani”, se arata in sentinta Tribunalului Dolj.

Henri Saouma este finul deputatului de Olt Florin Iordache caruia i-a finantat, potrivit surselor din mediul politic local, mai multe campanii electorale.

In acelasi dosar a fost condamnat si directorul executiv al Fabricii de Zahar Corabia, sirianul Rabie Abdalla, care a primit sase ani de inchisoare cu executare. Ambii au facut parte dintr-un grup infractional specializat in infractiuni de evaziune fiscala si care a prejudiciat statul cu opt milioane de euro. Membrii grupului au infiintat in Bulgaria si Ungaria societati comerciale in numele carora erau efectuate achizitii intracomunitare de marfuri din Romania, scutite de la plata TVA. In realitate, prin utilizarea de documente false, marfurile erau comercializate pe teritoriul Romaniei, fara plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societati comerciale, controlate de membrii gruparii. In cazul lui finului lui Florin Iordache, importante cantitati de conserve de fructe si legume procesate la Caracal si destinate, in documente, unor firme din Bulgaria ajungeau, de fapt, la complexul comercial Marlorex SRL din Craiova, firma care a mai fost implicata in tranzactii intracomunitare ilegale cu zahar, in cadrul unui grup infractional care a avut legaturi cu Clanul Butoane din Giurgiu si cu fostul senator Cezar Magureanu.

Din cei 18 inculpati, 14 au primit condamnari la inchisoare cu executare, pedepsele cumuland 120 de ani dupa gratii.

Inculpatii condamnati sunt obligati sa plateasca peste 4,2 milioane de lei, in solidar cu societatile SC Zaharul Corabia SA, SC Isopan Est SRL, SC Anmarad SRL, SC Caristel Trans SRL, SC Geordany Trans SRL, SC 4M Raid Com SRL, SC Wroclaw SRL, SC Eurocad Grup SRL, SC Romcad Grup SRL, la plata sumei adaugandu-se dobanzile si penalitatile de intarziere, calculate incepand cu data producerii prejudiciului si pana la data achitarii integrale a sumei datorate.

Sursa: Comisarul