Unii se chinuie sa demonstreze ca Dragnea a mintit cand a spus ca nu stie care-i treaba cu gratierea. Era evident ca stie si ca l-a luat minciuna taras.

Presedintele PSD a declarat, joi seara, ca nu ii este foarte clar demersul Guvernului in privinta gratierii si a modificarii urgente a codurilor penale, ca a inceput sa se intereseze pe acest subiect dupa ce s-a intors din SUA si ca nu a avut discutii cu cei din Guvern. Totusi, exista cel putin patru declaratii facute de Liviu Dragnea in intervalul 30 decembrie – 24 ianuarie, care contrazic ceea ce spune acum.

Joi, 26 ianuarie, Liviu Dragnea a schimbat tonul tocmai pe cea mai importanta si urgenta tema pentru coalitia PSD-ALDE, respectiv gratierea si dezincriminarea faptelor care ii fac pe politicieni vulnerabili in fata justitiei, prin ordonante de urgenta. „In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD este, insa, contrazis de alte afirmatii pe care le-a facut de-a lungul timpului si pe care le vom reda in cele ce urmeaza.

30 decembrie. „Nu e nicio rusine, singurul care stie acel program din scoarta-n scoarta sunt eu”. De ce este relevanta aceasta afirmatie facuta de Liviu Dragnea in penultima zi a lui 2016? Pentru ca politicienii din zona arcului guvernamental au justificat demersurile Ministerului Justitiei, respectiv proiectele celor doua ordonante de urgenta, aratand ca Executivul Grindeanu a fost investit pentru a pune in aplicare programul de guvernare al PSD.

22 ianuarie. Presedintele PSD are o reactie la cald dupa protestele in care oamenii au scandat impotriva Guvernului si a lui Liviu Dragnea, reprosandu-le tocmai cele doua proiecte de ordonanta de urgenta privind gratierea unor pedepse si modificarea codurilor penale. „Vreau ca programul de guvernare sa fie pus in practica in totalitate”, declara liderul social-democratilor.

22 ianuarie, pe postul lui Sebastian Ghita:

*Liviu Drganea: „Guvernul nu a avut si nu are in intentie ca cele 4 infractiuni de coruptie – darea de mita, luarea de mita, trafic de influenta si cumpararea de influenta – vor fi gratiate. Tot ceea ce inseamna prejudicii se vor recupera, deci alea nu sunt gratiate. Ideea ca se da o lege a gratierii pentru corupti pica. Ideea ca se da o lege a gratierii si nu vor mai da inapoi banii furati e o minciuna”.

24 ianuarie, in emisiunea lui Mihai Gadea:

*“S-a spus ca este o lege data prin care coruptii ar iesi din inchisoare. Minciuna. Cele patru fapte definite de Conventia Europeana, darea de mita, luarea de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, sunt trecute la exceptii. Deci nu are efect legea asupra acestor fapte. Legea gratierii nu are efecte asupra lor. Toate infractiunile cu violenta, talharie, furt, viol, pedofilie, crima, omor, sunt vreo 50 de exceptii. Nu ies acesti oameni din inchisoare”.

*”S-a vorbit si despre prejudiciu. Ca pleaca acasa cu prejudiciile. Nu este adevarat. Prejudiciul trebuie stabilit si dat statului. In termen de un an de zile. M-am uitat pe niste evidente. In UE, media pe condamnati este de sapte – noua luni. La noi media este de sapte ani. La noi s-a sarit peste masurile administrative. Foarte multe fapte ale unui functionar public, de exemplu, la noi nu sunt sanctionte cu masuri administrative, ci omul este trimis direct la inchisoare”.

*”Pentru furturile foarte mici ar trebui sa se aplice gratiere. Vorbim despre oameni care nu sunt la recidiva. Aceste fapte ar trebui sa fie gratiate. Este parerea mea”.

Sursa: digi24.ro