Dragnea, referitor la gratiere: Astept ca guvernul sa-si asume raspunderea

Dragnea, referitor la gratiere: Astept ca guvernul sa-si asume raspunderea

Uite dom’le ca si-a dat seama care-i treaba cu ordonanta asta a gratierii despre care ieri nu stia pe motiv de “plecat in America”, dar care fusese elaborata la dansul la birou si plasata ministrului Dragnache pentru a fi promovata. Acu’ stie exact ce vrea de la Guvern: sa faca ce-o sti sa-l scape.

Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a impulsionat pe membrii Guvernului sa ia o decizie clara cu privire la ordonantele privind gratierea si modificarea codurilor penale, transmitandu-le ca trebuie sa fie “hotarati” si sa “isi asume raspunderea”.

Declaratiile au fost facute in contextul in care premierul Sorin Grindeanu nu s-a mai pronuntat in ultimul timp pe acest subiect, iar ministrul Justitiei, Florin Iordache, initiatorul celor doua proiecte controversate, a decis sa faca mai intai vizite in penitenciare si sa organizeze, luni, o dezbatere publica de doua ore, inainte de a lua o decizie finala cu privire la soarta actelor normative.

Intrebat de jurnalisti ce crede ca ar trebui facut, Liviu Dragnea a raspuns ferm: “Astept de la guvern ceva in privinta asta”.

“Si, in general, in toate initiativele. Cand au de gand sa faca ceva, sa fie hotarati, limpezi si foarte exacti, rigurosi.

Se discuta ca (ordonantele, n.red.) sunt facute pentru mine. Pe mine nu ma intereseaza, indiferent ce prevederi sunt in acele ordonante, mie mi se pot face dosare unul dupa altul. Nu ma imbat cu apa rece, nu o sa ma scape Sistemul din mana, nu cred, miza este foarte mare”, a declarat Liviu Dragnea, vineri seara, la Palatul Parlamentului, fara sa faca mai multe referiri la “Sistem”.

In plus, liderul PSD a reamintit ca partidul sau a castigat alegerile cu o serie de obiective asumate in campania electorala, cum ar fi “dreptul la un proces echitabil, la justitie”.

“Unul din obiective ramane protectia judecatorilor pentru a nu mai putea fi influentati de nicio institutie si niciun om”, a subliniat el, intreband retoric apoi cum de n-a fost “nimeni sa tipe” cand Guvernul Ciolos a adoptat ordonanta prin care s-au facut “zeci de modificari la Codul penal, violand Constitutia” si cand “s-au marit pedepsele”.

Intrebat daca guvernul ar trebui sa treaca cele doua ordonante prin asumarea raspunderii, Liviu Dragnea a raspuns: “Nu sunt parerolog. Ce spun imi asum”.

“Astept cu foarte mare interes si foarte mare curiozitate sa vad ca guvernul are o pozitie – 1,2, 3 – dar pe care sa o intelegem cu totii

Eu am spus ca sunt ordonantele sunt negative? NU! Mai important decat sa nu iei o decizie e sa iei, sa adopti, sa iti asumi raspunderea. La un moment dat, sa ia o decizie! Nu vreau sa vorbesc mai mult decat trebuie”, a declarat liviu Dragnea.

Cu toate ca presedintele Klaus Iohannis, reprezentantii magistratilor si cei ai societatii civile au cerut guvernului Grindeanu sa renunte la ordonantele controversate, acest lucru nu s-a intamplat.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a decis joi sa viziteze zilele acestea penitenciarele si a anuntat o dezbatere pe marginea celor doua ordonante, care va avea loc luni si la care nu vor putea participa decat 50 de persoane, fiecare avand dreptul sa vorbeasca cel mult 3 minute, urmand ca dupa aceea sa anunte decizia finala.

Citeste si: Ministrul Justitiei face dezbatere publica pe ordonante: Tine doar 2 ore, 3 minute pentru fiecare participant

Guvernul Grindeanu nu renunta la gratiere si modificarea codurilor penale, dar, conform unor surse, ar lua in calcul promovarea actelor normative prin asumarea raspunderii in Parlament.

Sursa: Ziare.com

6 thoughts on “Dragnea, referitor la gratiere: Astept ca guvernul sa-si asume raspunderea”

 1. de citit MIHAI POLIŢEANU -facebook – în legătură cu mascarada de luni

  “Un grup infracțional pare că ne consultă dacă să sparga banca printr-un jaf armat sau prin intermediul unor hackeri”

  Like

 2. Dragnea habar nu a avut nici cine e ministru la Justitie, a aflat cu stupefacţie când s-a întors din America…

  Like

 3. Criteriile de participare la bufoniada de luni le regăsiţi în ordonanţă… PRESA ARE ACCES INTERZIS…

  Like

 4. Liviu Dragnea a afirmat că

  „Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget”

  E lucru naibii… nici pe asta n- a ştiut-o!!! Chiar că nu minte omul ăsta, a fost doar o declaraţie politică…

  Like

Comments are closed.