Luni 30 ianuarie 2017 la sediul Ministerului Justitiei are loc sedinta de dezbatere publica a ordonantelor gratierii. Sunt asteptate cam 50 de persoane si daca ar fi mai multe n-ar avea loc.

Sfidare si bataie de joc la Ministerul Justitiei! Ministerul Justitiei anunta ca va organiza, in 30 ianuarie, o dezbatere publica privind proiectele de ordonanta de urgenta care vizeaza gratierea si modificarea codurilor penale, inscrierea participantilor urmand sa se faca pana vineri, in limita capacitatii de 50 de locuri a salii unde va avea loc dezbaterea!!!! Acest anunt vine in conditiile in care numai la Bucuresti au iesit in strada sa-si manifeste opozitia fata de aceste proiecte aproape 30.000 de oameni!!!

Dezbaterea publica privind proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala si proiectul de Ordonanta de urgenta privind gratierea unor pedepse este programata luni, intre orele 10.00 si 12.00 la sediul Ministerului Justitiei (MJ), Sala de consiliu, etajul I, precizeaza reprezentantii MJ.

“Inscrierea participantilor se face prin transmiterea unui mesaj in acest sens la adresa: [email protected] pana la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00. In cazul asociatiilor legal constituite, numarul participantilor este de doua persoane/asociatie. Avand in vedere capacitatea salii, inscrierile urmeaza a fi confirmate”, mai arata Ministerul Justitiei, mentionand ca timpul alocat fiecarei interventii este de trei minute pentru fiecare asociatie, respectiv participant individual.

Dezbaterea este organizata in temeiul art. 7 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, mai arata Ministerul Justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii, reunit in plen, in absenta ministrului Justitiei, Florin Iordache, a dat, miercuri, aviz negativ proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarile codurilor penale. Avizul dat de CSM este unul consultativ.

Proiectul de ordonanta de urgenta promovat de Ministerul Justitiei prevede gratierea integrala a pedepselor de pana la cinci ani precum si jumatate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au in intretinere copii sub cinci ani, a celor cu varste de peste 60 de ani si a celor cu boli incurabile in faze terminale.

Prevederile nu se aplica recidivistilor, nici celor care s-au sustras executarii pedepsei si nici celor care comit infractiuni dupa data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede ca OUG intra in vigoare in 18 februarie 2017.

Sursa: comisarul.ro