Iordache e practic singurul ministru care dac-ar vrea si-ar face singur scaun la cap, fiind domnia sa inginerul de mobila care carmeste justitia. Doar cu ordonantele astea se pare ca nu vrea si nu intelege ce are de facut. Daca Pruna se dadea desteapta asta se da invers.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a avut o prima reactie, joi, in scandalul cu Ordonantele gratierii si amnistiei, care au scos in strada zeci de mii de romani. Iordache spune ca avizul negativ al CSM se refera doar la caracterul de urgenta al celor doua proiecte si ca, in rest, oportunitatea si modul in care se vor face modificarile nu au fost contestate.

In plin scandal privind gratierea si modificarea codurilor penale, ministrul Justitiei amana luarea unei decizii privind ordonantele de urgenta pe care le-a initiat. Florin Iordache a declarat ca asteapta ziua de luni cand se termina perioada de consultare publica si abia atunci va anunta punctul de vedere al ministerului.

Intrebat daca va tine cont de avizul negativ dat de CSM, ministrul Florin Iordache a dat un raspuns evaziv, spunand ca abia luni Ministerul Justitiei va lua o decizie, cand se va termina perioada de consultare publica.

“Se vor termina consultarile luni si, in urma acestor consultari, va anuntam punctul de vedere al ministerului. Mai asteptam si alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, inteleg ca s-au pronuntat pe urgenta, aici este singura discutie. In rest oportunitatea este clara si modul in care consideram sa modificam cele doua proiecte. Luni cand vom termina dezbaterile anuntam un punct de vedere”, a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, miercuri, solicitarea Ministerului Justitiei privind avizarea Proiectului de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala si a Proiectului de Ordonanta de Urgenta pentru gratierea unor pedepse, iar in urma deliberarilor, a dat un aviz negativ.

Sursa: Realitatea TV

Advertisements