Desi sunt dovezi c-ar fi lucrate la biroul lui Dragnea, tocmai pe dansele nu le stie domnul in cauza. A fost plecat si nici n-a inteles ce-a facut Dragnache de le justitie. Asta este explicatia presedintelui PSD. Cam subreda si greu de crezut explicatia asta, dar omul asta spune. Da, “Romania e tara curvelor virgine”, vorba lu’ Badea.

Liviu Dragnea a declarat joi seara, pentru Digi24, ca a vazut proiectul ordonantei de urgenta pentru gratiere doar dupa ce s-a intors din vizita in Statele Unite si ca nu stie nimic despre aceasta initiativa a Guvernului.

In plus, el sustine ca nu a inteles exact la ce se refera cele doua proiecte de OUG, ca  nu a discutat si nici nu va discuta pe acest subiect cu premierul si cu ministrul Justitiei – Florin Iordache, dar astepta sa vada ce vor doi “sa faca” si “o linie clara”.

“In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru“, a spus Dragnea.

De asemenea, liderul social – democratilor a evitat sa spuna daca partidul ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului, o informatie care a aparut, pe surse, joi.

Reamintim ca metadatele proiectului de OUG pentru gratiere afisat pe site-ul Ministerului Justitiei, scot la iveala un detaliu important – forma finala a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind gratierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele “anca.spiridon”.

(Cititi si: Ordonanta gratierii – lucrata pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea)

Conform ghidului de asistenta Microsoft, atunci cand se creeaza un document nou, Word adauga automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele Autorului in proprietatile unui document.

Nu exista o angajata cu acest nume la Ministerul Justitiei, dupa cum ne-a informat oficial institutia.

Nu exista o persoana cu acest nume in tot sistemul juridic.

“anca.spiridon” este user name-ul Ancai Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor – Liviu Dragnea.

Contactata de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat si a spus ca nu stie absolut nimic despre acest proiect.

Pe proiectul de OUG privind gratierea, in metadatele documentului Word, apare si numele unui functionar din Ministerul Justitiei, la mentiunea Last Modified: “Marinela Eni”.

Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public si Planificare Strategica din Ministerul Justitiei.

Dupa ce cursdeguvernare.ro a publicat aceasta dezvaluire, Ministerul Justitiei a sters metadatele celorlalte trei documente: nota de fundamentare pentru Ordonanta gratierii, nota si proiectul pentru ordonanta cu amnistia mascata.

Florin Iordache a declarat pentru cursdeguvernare.ro ca nu stie cum a ajuns numele Anca Spiridon pe document, dar a repetat ca proiectul a fost scris la Ministerul Justitiei. A refuzat sa spuna numele “persoanele din minister” care ar fi elaborat proiectul.

Guvernul nu a decis inca ce se va intampla cu cele doua controversate ordonante, iar Florin Iordache a anuntat ca o decizie va fi luata luni, dupa o dezbatere publica de doua ore cu 50 de persoane care vor fi selectate din randul celor care se vor inscrie pentru a participa la discutii.

Cele doua ordonante sunt mentionate si in Raportul MCV pe 2017. Documentul consemneaza progresele importante facute de justitie romana pe parcursului anului 2016, dar atrage atentia ca incheierea monitorizarii in timpul mandatului actualei Comisii depinde nu numai de indeplinirea recomandarilor din raport, ci si de ireversivbilitatea progreselor, de “evitarea masurilor negative care pun sub semnul intrebarii progresele”.

Printre masurile care ar putea pune sub semnul intrebarii ireversibilitatea progreselor se numara, potrivit Raportului, “modificarile legislative menite in mod clar sa slabeasca sau sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie sau care au reprezentat o provocare majora la adresa independentei sau eficacitatii DNA”.

Raportul precizeaza ca astfel de modificari “ar atrage dupa sine reevaluarea progreselor realizate”.

Documentul atrage atentia ca OUG pentru gratiere si amnistie mascata reprezinta exemple de masuri ce pot atrage reevaluarea progreselor: “Orice versiuni finale adoptate ale celor doua proiecte de ordonante de urgenta prezentate spre consultare de catre guvern la 18 ianuarie 2017 ar trebui privite din acest punct de vedere”, se spune in Raport. 

Sursa: cursdeguvernare.ro

Advertisements